10 september 2014

Brasiliansk rekesuppe med steinbit !


Nydelig suppe med reker og steinbit.
Reker er en av mine favoritt ingredienser og i dag skal jeg ikke bare spise rekene, men koke suppe på skallet også !
Steinbit har fast, saftig og velsmakende kjøtt, den egner seg godt til mange retter, da den holder seg godt under varmebehandling.


Du trenger ti 4 porsjoner:
  • 600 g reker med skall
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk rødløk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 1 ss oregano
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 7 dl vann
  • 1 stk terning fiskebuljong
  • 1 ss tomatpure
1/2 lime, saft og skall
  • 3 dl kokosmelk
  • 400 g steinbit, uten skinn og ben
  • 4 ss finhakket paprika
  • 4 ss hakket koriander

Sånn gjør du:
  1. Skrell rekene, ta vare på skallet. Legg ferdig rensket reker i kjøleskapet.
  2. Ha olje i en gryte og fres rekeskallet noen minutter.
  3. Tilsett rødløk, hvitløk, oregano, chili og tomatpure og la det surre med 2 minutter,
  4. Tilsett fiskebuljong og lime.
  5. La suppen småkoke i 15 minutter, nå ser den litt "guffen" ut altså, men det blir en fantastisk smak på kraften.
  6. Sil suppen og hell den tilbake i en ren kjele. Hvis du lager den en god stund før suppen skal serveres, kan du sette den til side nå og lage den ferdig rett før servering.
  7. Hell i kokosmelk og la den koke 3 minutter.
  8. Skjær fisken i terninger, passelige munnstykker.
  9. Tilsett  fisken i suppen og la det koke/trekke 2-3 minutter.
  10. Hell suppen i suppeskåler, legg på reker og dryss over hakket paprika og koriander.
Serveres med godt brød !

Denne retten vant BESTE SJØMATOPPSKRIFT i magasinet Sjømat i mai 2015.



Link til den digitale utgaven finner du her, jeg er på side 42 og 43.
Magasinet kan du også få gratis på Spar og Meny butikker.


Oppskriften finner du også i oppskrift databasen,
på hjemmesiden til Lerøy
https://www.leroyseafood.com/no/Forbruker/Oppskrifter/Oppskriftsdatabase/Brasiliansk-rekesuppe-med-steinbit/


Gave fra Lerøy !

Under arbeid !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF