02 september 2014

Coleslaw !

 

Ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr kålsalat.
Coleslaw er en salat som primært består av hakket, rå kål,  tilsatt revet gulrot, frukt og
kremet dressing med majones og crème fraîche eller rømme.
Blir brukt til hamburger og retter med grillet eller kjøtt og fisk, samt ett naturlig følge til
pulled pork !

Coleslaw:
Til 4 porsjoner:
  • 300 g kål, gjerne nykål
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk grønt eple
  • 2 ss finhakket sylteagurk
  • 0,5 dl majones
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sukker
  • 1 ss worchestershire saus
  • Salt og pepper

1. Finsnitt kålen.
2. Finhakk sylteagurk.
3. Riv gulrot og eple på rivjern.
4. Bland majones, creme fraiche, sitronsaft, sukker, worchestershire saus, sylteagurk, salt og pepper godt sammen.
5. Bland dressingen med grønnsakene.

Prøv også 
ASIATISK COLESLAW, med eddik og oljedressing -oppskrift her.

Pulled Pork med coleslaw og BBQ-saus 
OPPSKRIFT: Pulled Pork med coleslaw og BBQ-saus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF