28 september 2014

Ukemeny for høstferien !


Høstferien er her for noen, mens andre deler av landet må ventet til neste uke ⊱╮⊱╮
Her en ukemeny, som passer spesielt for dem, som skal tilbringe høstferien på hytta,
men den kan selvfølgelig brukes selv om du skal være hjemme -eller andre steder hvor du må
lage maten selv!

En blanding av raske lettvinte middag og noen litt mer tidkrevende.
Det ligger link til oppskrift under bilde av retten.


Mandag
Karbonader med løk, ovnstekte timianpoteter og smørdampet nykål/spisskål
Blir sulten av frisk luft, som vi må passe på og få nok av i høstferien.
Da trengs en skikkelig, kraftig smakfull middag.
Nykål er det ikke helt sesong for nå, så du kan erstatte den med spisskål, som har
de samme egenskapene.

Oppskrift: Karbonader med tilbehør
Tirsdag
Laks provence med pasta
Enkel, sunn og god fiskemiddag!
Servert med pasta og nystekte ciabatta, litt 'Ja, takk begge deler' !

Oppskrift: Laks provence
Onsdag
Svin stroganoff
Biff stroganoff er en kjent og kjær gryte !
Her har jeg byttet ut storfekjøtt med svin og rømme med lett Crème Fraîche.
Denne retten er ikke bare god, men sunn også ! Spis og Nyt !

Oppskrift: Svin stroganoff
Torsdag
Gratinerte pølser
Barnas favoritt middag !
Det er også fin hyttemat, når vi vil ha noe enkelt, men som er litt bedre enn kokte pølser.

Oppskrift: Gratinerte pølser
Fredag
Biff med ovnsbakt søtpotet og mais
En saftig biff med søtpotet og mais er nydelig mat.
Vi bruker altfor lite søtpotet, den smaker jo helt nydelig.

Oppskrift: Biff med søtpotet og mais
Lørdag
Helstekt svinefilet med friske grønnsaker, hasselbackpoteter
og whiskeysaus
Høstfargene; rødt, gult og grønt blir stadig skarpere og fått masse frisk luft !
Godt og komme inn, fyre opp i peisen, lage litt god mat, mens man nyter ett glass rødvin.
Indrefilet av svin er nydelig, mørt kjøtt.
Garantert god middag, særlig med med klunk whiskey i sausen.

Oppskrift: Helstekt svinefilet
Søndag
Stekt fjellørret med agurksalat, gulrøtter, nypoteter og
Crème Fraîche-saus
Ingenting er så godt som sprøstekt småørret.
Aller best er det når du har fisket den selv, men du får kjøpt den også.

Oppskrift: Stekt fjellørret med tilbehør



Så takk for nå, da !

Så er tiden atter inne:
Siste rest av sommeren ruster hen.
Først til fjells, som alltid før....
Dal og vidde, tinde og lier,
glødende, rødmende.
Siden nakent.

Nysnæ nå
i himmelranden.
Sno fra is og evig bre
feier langsmed lyng og tuer.

Vemod ? Ja, kan hende det.
Større, likevel en takk
for et år som sakte heller,
alt det gav og ikke gav.
La så løvet bare suse
vekk med vind og tid som flyr:
Fargene blir med i minnet
Takk for årets eventyr !!



Lev - Spis - Nyt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF