Terteskjell med eggerøre & røkt ørret !


Terteskjell 'kom' til Norge på 60-tallet og var en populær rett frem til midten av 80-tallet!
Terteskjell ble på 60-80 tallet, som oftest servert med fiskepudding og reker i hvit tykk saus.
To andre gode oppskrifter på terteskjell finner du her:
Liten smakfull lunch, noe godt til kvelds eller en kraftig forrett !
Ta terteskjell tilbake til varmen og lag deg ett godt måltid.



Til 4 Terteskjell:
  • 6 stk egg
  • 6 ss matfløte
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper
  • 2 ss frisk gressløk hakket
  • 12 skiver røkt ørret
  • 8 skiver rødløk
  • 4 ts rød lodderogn
  • Dill, frisk
Fremgangsmåte:
  1. Rør egg sammen med fløte.
  2. Smelt smøret i en stor stekepanne.
  3. Tilsett eggerøren og gressløk, rør til den stivner.
  4. Krydre med salt og pepper.
  5. Fordel eggerøren i terteskjell.
  6. Legg på laks, rødløk og lodderogn.
  7. Pynt med dill og servér.

1 kommentar:

Print Friendly and PDF