06 oktober 2014

Lammekarbonader med ovnsbakt søtpotet, smørdampet grønnkål og løksaus !


Kraftig god middag, som passer godt på en kald høstdag ☔☔

Denne tar det i underkant av en time og lage, men den blir veldig god !!
Har du ikke prøvd og lage middag med kjøttdeig av lam før, kan det anbefales!

Denne retten ble oppfunnet på kjøkkenet i dag !
Jeg hadde kjøpt kjøttdeigen, men viste ikke helt hva jeg skulle bruke den til.

Hadde igjen søtpoteter etter helgen, litt grønnkål etter forrige helg faktisk og 
sjalottløk MÅ alle ha liggende i kjøleskapet, den kan brukes til alt !!
God middag 🌿

Oppskrift til 4 store porsjoner:
Ovnsbakt søtpotet
  • 800 g søtpotet
  • 2 stk sjalottløk
  • Raps eller solsikkeolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell og del søtpoteter i skiver og sjalottløk i båter.
  2. Legg søtpotetene i et ildfast fat, vend inn olje, salt og pepper.
  3. Stek i stekeovn ved 225 grader i ca. 30 minutter til potetene er møre og gylne.
Karbonader av lam
  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 2 egg
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts lammekrydder * (Timian, rosmarin, persille/koriander)
Sånn gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene godt sammen, bruk hendende så alt blir skikkelig godt blandet!
  2. Form 8 store karbonader.
  3. Stekes i godt smør, blandet med lik mengde olje i ca 3 minutter på hver side, etterstek på svak varme noen minutter til de er gjennomstekt.
Løksaus
  • 2 stk sjalottløk i skiver
  • Smør til steking
  • 1 ts sukker
  • 1 ss mel
  • 3 dl vann
  • 1,5 ss kalvefond
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Brun løken i smør i en stekepanne.
  2. Tilsett sukker og la det karamelliseres.
  3. Dryss over mel og spe med vann til en saus. 
  4. La koke litt sammen og smak til med fond, salt og pepper.
Grønnkål
Grønnkål er en robust grønn bladgrønnsak som er i familie med brokkoli, rosenkål, blomkål og vanlig kål. Den er en supergrønnsak - det vil si - full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer !
  • Grønnkål
  • Vann
  • Salt
  • Meierismør
Sånn gjør du:
  1. Skyll grønnkålbladene.
  2. Kok dem i 5 minutter i lettsaltet vann.
  3. Sil av vannet, tilsett litt godt smør, damp under lokk i 2-3 minutter.
Spis & Nyt !!

* Lammekrydder fra Brimi inneholder: Rosmarin, timian, persille og koriander.
Hvis du ikke har lammekrydder, så kan du smake til kjøttdeigen med frisk eller tørr
timian og rosmarin -og litt persille og/eller koriander hvis du har det.

Lammekrydder !


Karbonader og grønnkål !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF