15 oktober 2014

Kyllingsuppe !


En god varm kyllingsuppe skal gjøre underverker for forkjølelse, sies det !
Tror nok ikke det er kyllingen som skal ha æren for det. Men varm suppe med sterke krydder,
gjør underverker, for tette neser en liten stund -og det er jo en trøst at det smaker utrolig godt !!
"Krya på dig" 

Ingredienser til 4 porsjoner:
  • 400 g kyllingfilet
  • 0,5 ts cayennepepper
  • Salt
  • Pepper
  • 1/2 ss hvetemel
  • 0,5 stk orange paprika
  • 0,5 stk rød parika
  • 1/2 stk purre
  • 2 ts rød currypasta
  • 7,5 dl vann
  • Kyllingfond/Hønsebuljong (samme mengde som skal blandes med 10 dl væske)
  • 1 dl hvitvin
  • 1 beger creme fraiche
  • 0,5 dl fløte
  • Frisk koriander
Fremgangsmåte:
  1. Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør, tilsett cayennepepper, salt og pepper. Legg til side, strø litt mel over.
  2. Skjær paprika i biter og purre i ringer, brunes litt i godt smør sammen med currypasta, kan gjerne bruke litt mer currypasta hvis du vil ha suppen sterke.
  3. Tilsett vann, kyllingfond, hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten, sammen med grønnsakene.
  4. La det koke i 5 minutter.
  5. Tilsett kyllingbitene og la det småkoke i ca. 3 minutter til kyllingen blir gjennomvarm.
  6. Dryss over litt koriander ved servering.
Server med godt nystekt brød.

Spis & Nyt

Ingredienser til kyllingsuppe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF