Lammekoteletter med ratatouille ღ


Nok en klassisk lammerett, som passer godt på kalde høstdager !
Lam passer ypperlig til middelhavsgrønnsaker 🍅🍆🌿

En tomatbasert ratatouille og fløtegratinerte poteter er nydelig tilbehør.
Ratatouille er en grønnsaksstuing fra Provence i Frankrike. Retten lages av blant annet aubergine, løk, tomater, paprika, squash, hvitløk og urter !

KNALLGODT -og veldig enkelt !

Til 4 porsjoner
Koteletter:
  • 8 stk lammekotelett
  • Salt
  • Pepper
  • 4 ss sennep
  • 3 skiver daggammelt brød
  • 1 dl hakkede urter (bladpersille, rosmarin)
  • Olje til steking
Sånn gjør du:
  1. Kjør brødskiver uten skorpe og urter i en foodprocessor. 
  2. Dryss salt og pepper på kotelettene, smør de inn med litt sennep og vend dem i brødblandingen.
  3. Stek dem i olje i middels varm panne i 3-4 min på hver side.
Ratatouille:
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk stor løk
  • 1 stk squash
  • 1 box hakkede tomater
  • 1 stk paprika
  • 0.5 dl olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk laurbærblad
  • Salt & pepper
  • 1 ts sukker
  • Lammekrydder *
Sånn gjør du :
  1. Skjær auberginen i skiver.
  2. Dryss litt salt på skivene og la dem ligge å trekke i 20 minutter.
  3. Skyll i kaldt vann og tørk dem.
  4. Del skivene i to eller fire, avhengig av størrelsen.
  5. Skjær løk, hvitløk (jeg 'jukset' og brukte ferdig presset hvitløk) og squash i skiver.
  6. Paprika, jeg brukte rød og orange, skjæres i strimler.
  7. Stek alle grønnsakene i olivenolje.
  8. Tilsett tomatene.
  9. Rør hele tiden.
  10. Ta ut laurbærbladet.
  11. Smak til med lammekrydder, salt, pepper og sukker.
  12. Serveres med fløtegratinerte poteter 
Kotelettene skjæres fra sadelen, som går langs ryggen til lammet !
Aubergine og andre middelhavsgrønsaker =  !!! DIGG 




* Lammekrydder fra Brimi inneholder: 
Rosmarin, timian, persille og koriander.

Hvis du ikke har lammekrydder, så kan du smake til ratatouillen med frisk eller tørr
timian og rosmarin -og litt persille og koriander hvis du har det.

Langhe Rosso 2012, Produttori dei Colli
Sødmefull, mørk solbærfruktighet, litt kledelig morellbitterhet i midten, ellers er dette en sjarmerende, fyldig, fruktig vin med Barbera som hovedingrediens, Nebbiolo og Dolcetto, 50/25/25.
Litt tanniner i finish. Kilde: Din Mat - terningkast 6 !

Land/distrikt: Italia/Piemonte
Produsent: Cantina Clavesana
Druer: Barbera (50 %), Nebbiolo (25 %) og Dolcetto (25 %)

Produttori dei Colli, Langhe Rosso er et samarbeid mellom Bottleneck, Cantina Clavesana og prof. Gianfranco Cordero. Sistnevnte jobber også som konsulent for G.D. Vajra og andre produsenter. Samarbeidsprosjektet blir kalt Produttori dei Colli, som på godt norsk betyr produsentene fra åsene.


Dessert:
Når vi holder oss ved Middelhavet, smaksmessig, kan jeg anbefale crème catalan.
En spansk versjon, av den franske fløte-desserten crème brûlee.
Fløyelsmyk og smaker nydelig av kanel og sitrus !

Oppskrift finner du : her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF