}); Edels Mat & Vin: Biffsandwich med cheddar, stekt sjampinjong og basilikum-vinaigrette ! Google+

tirsdag 28. oktober 2014

Biffsandwich med cheddar, stekt sjampinjong og basilikum-vinaigrette !


Snadder ♫♫
Brødskiver trenger ikke være kjedelig, dette ble en solid porsjon med ett fargekart av smaker.
God, smaksrik helt herlig sandwich. Denne gjør nytten som en fullverdig middag.

Bruker du cheddar, smelter osten i en fei, velger du en annen ost kan det være lurt og legge osten på biffene og sette den under grillelementet i ovnen en kort stund, til osten smelter.
Den syrlige viaigretten er en god kontrast mot resten av de kraftige ingrediensene.
Spis & Nyt ♫

Du trenger til 2 porsjoner:
  • 2 stk ytrefilet á 150 g
  • 4 skiver godt, grovt brød
  • Olje
  • Smør
  • 1-2 tomater
  • 1 liten rødløk
  • 50 g ruccolasalat
  • 2 skiver cheddar
  • 200 g sjampinjong
  • Salt
  • Pepper
  • Vinaigrette *
Sånn gjør du:
  1. Ta biffen ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
  2. Lag vinaigretten, sett den til side.
  3. Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
  4. Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
  5. Legg på en skive cheddar og la biffen hvile i 10 minutter.
  6. Skjær sopp i biter og stek den i godt smør, krydre med salt og pepper.
  7. Rist brødskivene i en stekepanne, på begge sider med litt olje, til de får en gyllen farge.
  8. Legg på litt ruccola, tomater i skiver og rødløk i ringer.
  9. Legg på biffen med osten.
  10. Avslutt med mer salat, stekt sopp, hell over litt vinaigrett, legg den andre skiven på toppen.
Vinaigrette:
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ts søt chilisaus
  • 3 ss frisk basilikum
  • 1 ss sitronsaft
  • Havsalt
  • Pepper
Sånn gjør du:

  1. Visp sammen olivenolje, chilisaus, hakket basilikum og sitronsaft.
  2. Kjør det gjerne i en blender, da trenger du ikke hakke basilikumen.
  3. Smak til med ett dryss havsalt og litt pepper.


Basilikum-vinaigrette 🌿


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar