28 oktober 2014

Biffsandwich med cheddar, stekt sjampinjong og basilikum-vinaigrette !


Snadder ♫♫
Brødskiver trenger ikke være kjedelig:
Dette ble en solid porsjon med ett fargekart av smaker. 
God, smaksrik helt herlig sandwich:
Denne gjør nytten, som en fullverdig middag 🌿

Bruker du cheddar, smelter osten i en fei. 
Velger du en annen ost kan det være lurt og legge osten på biffene og sette den under grillelementet i ovnen en kort stund, til osten smelter.

Den syrlige viaigretten er en god kontrast mot resten av de kraftige ingrediensene.

Spis & Nyt ♫

Du trenger til 2 porsjoner:
  • 2 stk ytrefilet á 150 g
  • 4 skiver godt, grovt brød
  • Olje
  • Smør
  • 1-2 tomater
  • 1 liten rødløk
  • 50 g ruccolasalat
  • 2 skiver cheddar
  • 200 g sjampinjong
  • Salt
  • Pepper
  • Vinaigrette *
Sånn gjør du:
  1. Ta biffen ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
  2. Lag vinaigretten, sett den til side.
  3. Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
  4. Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
  5. Legg på en skive cheddar og la biffen hvile i 10 minutter.
  6. Skjær sopp i biter og stek den i godt smør, krydre med salt og pepper.
  7. Rist brødskivene i en stekepanne, på begge sider med litt olje, til de får en gyllen farge.
  8. Legg på litt ruccola, tomater i skiver og rødløk i ringer.
  9. Legg på biffen med osten.
  10. Avslutt med mer salat, stekt sopp, hell over litt vinaigrett, legg den andre skiven på toppen.
Vinaigrette:
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ts søt chilisaus
  • 3 ss frisk basilikum
  • 1 ss sitronsaft
  • Havsalt
  • Pepper
Sånn gjør du:

  1. Visp sammen olivenolje, chilisaus, hakket basilikum og sitronsaft.
  2. Kjør det gjerne i en blender, da trenger du ikke hakke basilikumen.
  3. Smak til med ett dryss havsalt og litt pepper.


Basilikum-vinaigrette 🌿


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF