11 oktober 2014

Focaccia !


Focaccia er et forholdsvis flatt brød, fra Italia. Opprinnelig kommer det fra Toscana.
Brødet er ofte pyntet og smaksatt med krydder og grønnsaker som assosieres med pizza. Grunnoppskriften er antatt å ha utviklet seg hos etruskerne eller grekerne, men er i dag mest kjent som en delikatesse i det nord-italienske kjøkkenet.

Focaccia er populært både i og utenfor Italia, og blir nytt som en rett i seg selv, som tilbehør til andre retter eller til smørbrød.

Du trenger:
  • 5 dl vann, lunkent
  • 2 ss olivenolje
  • 11 dl hvetemel
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1/2 dl olivenolje, til å helle over
  • Flaksalt til dryss
  • Rosmarin
Sånn gjør du:
  1. Rør sammen lunkent vann, olje, hvetemel, tørrgjør og salt til en tykk deig.
  2. Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving i 45 minutter.
  3. Legg deigen over i en liten langpanne kledd med bakepapir.
  4. Dekk til etterhev brødet i 30 minutter.
  5. Dryss over flaksalt og god olivenolje. 
  6. Stikk hull i brødet med fingrene slik at salt og olje fordeler seg ned i brødet.
  7. Strø over litt rosmarin. 
  8. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 ºC i 20-30 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF