Elghakk er en kjent og kjær middagsrett i mange deler av landet, der det er mye elgkjøtt å få tak i 🍂
Elghakk består av malt elgkjøtt, blandet med løk, kjøttkraft og krydder.
Her er en helt tradisjonell -og veldig god oppskrift :
Noen tilsetter også litt fløte eller rømme.
Det varierer fra oppskrift til oppskrift, eller kanskje man skal si distrikt til distrikt, om man tilsetter potet og gulrot i retten eller serverer grønnsakene som tilbehør. Enkelte bruker også andre rotgrønnsaker, noen tilsetter også litt portvin eller tyttebær rett i sausen.
Lag gjerne en stor porsjon, knallgod restemat, som kan fryses.
Frys den ned i passende porsjoner.
Elgkjøtt, poteter, gulrøtter, løk, kjøttkraft og krydder 🍂
Du trenger til 8 porsjoner:
- 1200 g malt elgkjøtt
- 2 stk løk
- 1,5 ts salt
- 1 ts pepper
- 4 ss smør
- 2 ts tørket timian
- 2 stk laurbærblad
- 10 stk potet
- 4 stk gulrot
- 6-8 dl kjøttkraft
- Flatbrød
- Tyttebær
- Kruspersille, til pynt
- Stek kjøttdeigen i flere omganger og ha den over i en gryte, krydre med salt og pepper.
- Hakk løk og stek den litt før den tilsettes gryta.
- Kutt poteter og gulrøtter i terninger og tilsett dem.
- Hell over litt kjøttkraft, begynn med 6 dl og spe med mer etterhvert, elghakken kan fort bli litt for flytende, suppe vil vi ikke ha i dag.
- Legg i laurbærblad og timian og la det trekke til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
- Serveres med flatbrød og rørte tyttebær.
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar