24 oktober 2014

Varm chèvre med honning, valnøtter & granateple ((♥))


Ordet ' Chevre ' er det franske ordet for geit.
Chevre er en ost, som opprinnelig kommer fra Frankrike, laget av geitmelk !

Denne retten kan brukes både som forrett og dessert !!

Den passer også godt på tapasbordet -eller hvis du har lyst på noe godt - fordi du fortjener det !
Smaker bare helt nydelig !!

Klar til servering, en uten nøtter pga nøtteallergi !
Til 4 personer trenger du:
  • 300 g Chevre Original
  • 2 dl ruccola
  • 20 valnøtter
  • 1 stk granateple
  • 4 ss flytende honning
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Skjær ost i ca. 1 cm tykke skiver. 
  3. Legg bakepapir på en stekeplate.
  4. Legg dem på stekeplaten og stek midt i ovnen i ca. 8 minutter til osten blir varm og myk.
  5. Spre ruccola utover på en tallerken, legg på osteskivene.
  6. Fordel nøtter, granateplefrø og honning over.

Vin etter anbefaling av flinke ansatte på Vinmonopolet på Hamar:
La Moussiére Sancerre 2012



  • Farge: Middels dyp grønngul.
  • Lukt: Fokusert moden frukt, innslag av sitrus, eple og blomst, streif av nøtt og smør.
  • Smak: Konsentrert moden fruktighet, preg av eple og sitrus, streif av nøtt og mineraler.
  • Passer til: Skalldyr   Ost   Apertiff  
  • Land/distrikt: Frankrike, Loire, Sancerre
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Sauvignon Blanc 100%
  • Metode: Håndplukkede druer sorteres manuelt før pressing, gjæret tradisjonelt i ståltanker og i nye eikefat (50/50).
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 1,00 g/l Syre: 6,40 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Alphonse Mellot
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF