11 oktober 2014

Panna cotta med hvit sjokolade & blåbærkompott ♥


Panna cotta er en av verdens beste desserter.

Panna cotta betyr - kokt fløte - den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen.

Dette er den femte oppskriften på denne italienske desserten på bloggen, så den kan lages med mange spennende, gode smaker !

Du kan gjerne lage panna cottaen dagen før, men lag blåbærkompotten samme dag som den skal serveres.



Til 4 porsjoner:
Panna cotta:
  • 5 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 2 plater gelatin
  • 100 g hvit sjokolade
Sånn gjør du:
  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. 
  2. Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
  3. Kok forsiktig opp fløte og vaniljestang og innholdet i den. 
  4. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen, som du har klemt vannet godt ut av.
  5. Del sjokoladen opp i biter og rør den ut i den varme fløten, til alt er smeltet.
  6. Sil blandingen og hell den over i fire små former eller glass.
  7. Avkjøl minst 5 timer før servering.
Blåbærkompott:
  • 2 dl blåbær
  • 1 dl sukker 
Kok opp blåbær og sukker, la det småkoke noen minutter.
Avkjøles før du legger den på toppen av panna cottaen, som må ha stivnet før kompotten tilsettes.
Pynt gjerne med friske bær.
Panna cotta med blåbærkompott





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF