Panna cotta er en av verdens beste desserter.
Panna cotta betyr - kokt fløte - den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen.
Dette er den femte oppskriften på denne italienske desserten på bloggen, så den kan lages med mange spennende, gode smaker !
Du kan gjerne lage panna cottaen dagen før, men lag blåbærkompotten samme dag som den skal serveres.
Til 4 porsjoner:
Panna cotta:
Sånn gjør du:
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
 - Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
 - Kok forsiktig opp fløte og vaniljestang og innholdet i den.
 - Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen, som du har klemt vannet godt ut av.
 - Del sjokoladen opp i biter og rør den ut i den varme fløten, til alt er smeltet.
 - Sil blandingen og hell den over i fire små former eller glass.
 - Avkjøl minst 5 timer før servering.
 
Blåbærkompott:
Avkjøles før du legger den på toppen av panna cottaen, som må ha stivnet før kompotten tilsettes.
Pynt gjerne med friske bær.
- 2 dl blåbær
 - 1 dl sukker
 
Avkjøles før du legger den på toppen av panna cottaen, som må ha stivnet før kompotten tilsettes.
Pynt gjerne med friske bær.
![]()  | 
| Panna cotta med blåbærkompott | 
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar