Google+

søndag 17. desember 2017

Biff Stroganoff i Crock-Pot ♫♫


Enkel og smaksrik utgave av den kjente russiske biffgryta
Til 'vanlig' biff stroganoff bruker jeg indre- eller ytrefilet, men når den skal koke lenge er det best å bruke 'kokekjøtt', som høyrygg, bankekjøtt, rundbiff eller bog.

Det er ikke nødvendig å steke kjøttet og grønnsakene først, men det gir en bedre smak på gryta.
Kok gjerne ut pannen med vann, så du får med deg deg gode kraften. Meieriprodukter har en tendens til å skille seg når de blir kokt lenge, jeg tilsetter derfor fløte mot slutten av koketiden.

Serveres med ris eller potetstappe -og gjerne en god salat 
Spis & Nyt ♫♫


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 1,2 kg oksekjøtt i biter, jeg brukte høyrygg
  • Raps eller solsikkeolje
  • Smør
  • 1 gul løk
  • 3 sjalottløk, kan byttes ut med vanlig løk
  • 250 g sopp
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 beger kjøttfond eller 1 kjøttbuljongterning
  • 2 dl vann, stekekraften fra kjøttet
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss maizena 
  • 2 dl kremfløte

Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøttet i biter, sopp i biter eller skiver og grovhakk løken.
  2. Stek kjøttet i en blanding av smør og olje i flere omganger, litt og litt omgangen. Hvis har innerkasserolle av metall med DuraCeramic-belegg, kan du steke kjøttet i kjelen, men det kan være like enkelt og brune det i en stekepanne når man lager en stor porsjon.
  3. Stek løken og soppen litt før du blander alt godt sammen i Crock-Pot-gryta.
  4. Tilsett vann, tomatpuré, dijonsennep, salt, pepper og kjøttfond.
  5. Legg lokket på lokket og kok på LOW i 7 timer. Husk at en Crock-Pot bruker veldig lang tid på å bli varm, så ikke løft av lokket før det har gått 2-3 timer.
  6. Rør ut maizena i fløten og rør det inn i gryta.
  7. Sett på lokket og kok videre på LOW i 30 minutter.
Har du ikke Crock-Pot kan du lage Stroganoff i en vanlig kjele, oppskrift her.

Ingredienser ♫

Bruner kjøttet raskt i en varm panne ♫
Steker løk og sopp til løken er litt gyllen ♫
Tilsetter vann/stekekraft, tomatpure, røkt paprikapulver, salt, pepper og sennep ♫

Kok på LOW i 7 timer ♫
Nyt dagen -mens maten passer seg selv
Etter 7 timer tilsetter du fløte og maizena ♫♫
Klar til servering ♫♫
Nom Nom ♫♫
Jeg serverte den med ris og salat ♫♫
Spis & Nyt ♫♫

Biff Stroganov, også skrevet Stroganoff, er en matrett med røtter i Russland, skapt av en kokk som vant en matlagingskonkurranse i St. Petersburg med denne retten. Retten er oppkalt etter ovennevnte kokks arbeidsgiver, grev Alexander Sergejevitj Stroganov (1733–1811). Ifølge historien var grev Stroganov tannløs på sine eldre dager og hans tjener var tvunget til å skjære kjøttet i små strimler. Men det er konstatert at både navnet og oppskriften eksisterte før dette.

Katten Viktor koser seg foran ovnen 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar