Google+

mandag 11. desember 2017

Hjemmelaget fiskepudding ♥


Fiskepudding lager du lekende lett selv. 
Den blir mye bedre og inneholder mye mer fisk enn de såkalte fiskepudding -eller fløtepuddingene man får kjøpt ferdig. Du kan selvfølgelig få kjøpt fiskepudding av god kvalitet også, hos fiskehandlere, som lager den selv, men de koster gjerne noen kroner.

Hvis du har en kjøkkenmaskin lager du raskt fiskefarse på få minutter.
Anbefales, hvis man har tilgang til fersk fisk, som ikke er altfor dyr.
Har du muligheter for å fiske hvit fisk selv -er du utrolig heldig

Ferdig pakket fisk fra kjøledisken går det helt fint å bruke, men pass på at den er fersk, det vil si -ikke har vært fryst. Rema 1000 og Coop har solgt såkalt "fersk fisk", som har vært fryst. Pakkene var merket med liten skrift under ingredienser: Produsert av fryst råstoff. Jeg vet ikke om de fremdeles selger produktene, som er omtalt i denne reportasjen her.


Du må bruke fisk, som ikke har vært fryst.
Når fisken blir fryst skjer det noe som kalles for denaturering. Denaturering av proteiner betyr at strukturen til proteinet blir helt eller delvis ødelagt. Mer spesifikt betyr det at polypeptidkjedene i proteinet blir ødelagt.
Kort fortalt betyr det at fisken mister proteinet/bindemiddelet og fiskepuddingen vil bli løs og kornet. 
Prater av erfaring, man lærer så lenge man lever. Se bildet nederst i innlegget.
Fisken og meieriproduktene bør være like kalde, når de blandes sammen.
Spis & Nyt ♫♫


Fiskepudding:
  • 1 kg fersk torskefiskefilet
  • 3 ts salt 
  • 2 ss potetmel 
  • 1 ts hvit pepper 
  • 1 ts muskat
  • 3 dl fløte 
  • 4 dl melk

Sånn gjør du:
  1. Fyll en langpanne med vann og sett den i stekeovnen. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Rens fiskefileten fri for bein og skinn. Skjær den i biter.
  3. Kjør den godt i en kjøkkenmaskin eller stor blender til en jevn farse.
  4. Tilsett salt, potetmel, pepper og muskat. 
  5. Start kjøkkenmaskinen og tilsett fløte og melk, litt og litt om gangen. Fiskefarsen skal ta til seg all melken før du tilsetter mer.
  6. Fyll farsen i godt smurt form. Jeg brukte avlang form på 1,5 liter. Dunk formen mot kjøkkenbenken så farsen pakker seg godt, da unngår du lufthull i puddingen. 
  7. Stek fiskepuddingen i vannbad ved 200 grader i ca. 60 minutter til den er fast og gjennomstekt.
Oppskrift på stekt fiskepudding med grønnsaksstuing og sprøstekt bacon finner du her.
Ingredienser 

Muskatnøtt  1 ts = 5 ml / 1 ss = 15 ml
Skjært fisken i biter og skal kjøre den i kjøkkenmaskinen !
Tilsett litt og litt av melk/fløte om gangen 
Skal helles over i en godt smurt brødform 

Klar til steking !
Stekes i vannbad på 180 grader, ca. 60 minutter

Spis & Nyt ♫♫

Tips til tilbehør:
  1. Nystekt fiskepudding med kokte poteter, gulrotstuing, erter og reker.
  2. Skjær fiskepuddingen i skiver og stek den i en stekepanne i godt smør, server den på brødskive med masse stekt løk og litt ketchup.
  3. Server den med poteter og ertestuing.
  4. Stek den i skiver og server den med pasta og tomatsaus.
  5. Med kokt ris, grønnsaker og soppsaus.
  6. Stekt i skiver med masse stekt løk, ovnstekte poteter og soppsaus.
  7. Med tykk hvit saus, masse reker, grønnsaker og kokte poteter. Kan også krydre med karri.
SKREKK OG ADVARSEL !!! Brukt fisk, som har vært fryst !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar