Google+

lørdag 2. desember 2017

Tre rettes festmeny ♫♪ ~*♥*~


En nydelig smakfull 3 rettes meny,
- som passer til familieselskap eller en hyggelig sammenkomst for venneflokken  ~**~
Denne passer også ypperlig som nyttårsmeny !

-Også er det den balansegangen igjen da, hvor man bare har en stekeovn, gjestene skal ikke vente for lenge mellom rettene -og i tillegg skal du, som kokk og vert også kunne kose deg

Lag en enkel, men god meny -og gjerne med en dessert, som kan tilberedes dagen før servering.
I denne menyen har jeg også laget kabareten til forretten dagen før.

Sånn gjør du:
  1. Dagen før lager du alle komponentene til desserten. Mens du rører og rører i isen lager du kabareten -og setter den i kjøleskapet.
  2. Start med middagen ca. 1,5 time før gjestene kommer. Da har du god tid.
  3. Lag remuladen og sett den i kjøleskapet. Det kan du gjerne gjøre på formiddagen, hvis du ønsker det.
  4. Begynn med den bakte sjalottløken, da den tar lengst tid.
  5. Forbered og stek andeconfit, lag potet og selleripuré (den kan varmes opp igjen rett før servering). Enkel og grei oppskrift. Aspargesbønnene gjør du klare og koker dem rett før servering.
  6. Husk å ta isen ut av fryseren og sett den i kjøleskapet en halvtimes tid før servering. Du kan gjøre det rett før du serverer hovedretten.

Link til oppskriftene finner du i navnet på retten.

Kabaret med varmrøkt pepperlaks & reker

Her har jeg tørket støv av en gammel klassiker fra 50-60 tallet, men gjort litt ekstra stas på den.
Små herlige delikatesser, som du kan servere med litt brød og hjemmelaget remulade.

Server gjerne retten med en god hvitvin, gjerne en Chardonnay.
Vintips: Girardin Bourgogne Chardonnay Terroir Noble



Andeconfit med potet & selleripuré, aspargesbønner og bakt sjalottløk med sjysaus

Andeconfit er andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt 💕 Denne herlige sausen passer helt perfekt til and 💕

Vin: Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2014


Brunostis med jordbærcoulis og marengs

Herlig smakfull dessert med sprø marengs og en nydelig, litt syrlig jordbærcoulis 🍓
Hjemmelaget brunostis er kjempegodt -og veldig enkelt å lage selv.


Girardin Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 
Ung og sval, preg av moden frukt, eple, sitrus, smør og nøtt. Ettersmak med god lengde.


Smak:Ung og sval, preg av moden frukt, eple, sitrus, smør og nøtt. Ettersmak med god lengde.
Lukt:Sval og fokusert aroma preget av modent eple, sitrus og urter, hint av smør og nøtt.
Farge:Middels dyp strågul.
Produsent:Vincent Girardin
Årgang:2013
Land, distrikt, underdistrikt: Frankrike, Burgund, Bourgogne'
Råstoff: Chardonnay 100%
Metode:Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, tankmodnet før tapping. 
Alkoholprosent:13%
Syre:6 gram per liter
Sukker:1,8 gram per liter


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar