Gryten er full av sunne grønnsaker så dette er ett veldig sunt måltid.
Det var dårlig med fersk fisk i Ottestad i dag -og det fristet ikke å kjøre til en butikk med bedre
utvalg, så jeg brukte frossen torskefilet i denne gryten.
Squashen fungerer litt som pasta, men du kan gjerne servere retten med kokt ris hvis du ønsker det.
Fisken krymper under varmebehandling på grunn av proteinene i fisken. Det er påvist 446 forskjellige proteiner i torsk! Hver av disse proteinene folder seg ut og krøller seg sammen igjen ved ulike temperaturer. Når torsk krymper, skvises væske ut. Det kommer gradvis, krympingen starter ytterst og vandrer innover i fisken, i takt med at varmen brer seg fra overflaten og inn.
Jeg rørte forsiktig i kjelen etter to timer, så jeg fikk blandet væsken, som hadde sivet ut av fisken inn i sausen, men det kan du også gjøre helt til slutt. En Crock-Pot har varmelementer rundt på kantene og ikke i bunnen, så den vil etterhvert småkoke litt rundt på sidene.
Fisken var faktisk fremdeles saftig !!
Du trenger til 3 porsjoner:
Det var dårlig med fersk fisk i Ottestad i dag -og det fristet ikke å kjøre til en butikk med bedre
utvalg, så jeg brukte frossen torskefilet i denne gryten.
Squashen fungerer litt som pasta, men du kan gjerne servere retten med kokt ris hvis du ønsker det.
Fisken krymper under varmebehandling på grunn av proteinene i fisken. Det er påvist 446 forskjellige proteiner i torsk! Hver av disse proteinene folder seg ut og krøller seg sammen igjen ved ulike temperaturer. Når torsk krymper, skvises væske ut. Det kommer gradvis, krympingen starter ytterst og vandrer innover i fisken, i takt med at varmen brer seg fra overflaten og inn.
Jeg rørte forsiktig i kjelen etter to timer, så jeg fikk blandet væsken, som hadde sivet ut av fisken inn i sausen, men det kan du også gjøre helt til slutt. En Crock-Pot har varmelementer rundt på kantene og ikke i bunnen, så den vil etterhvert småkoke litt rundt på sidene.
Fisken var faktisk fremdeles saftig !!
Du trenger til 3 porsjoner:
- 600 g torskefilet uten skinn og bein
- 400 g hermetisk tomat
- 1 knust grønnsaksbuljongterning
- ca. 1 paprika
- 1 squash
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ts spisskummin
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- ½ ts chilipulver
Sånn gjør du:
- Bruk gjerne en spiralizer til å lage strimler av squash, eller bruk en grønnsaksskreller til å skjære remser og lag tynne strimler med en kniv. Du kan også bare skjære den i biter.
- Skjær paprika i biter, hakk løk og riv/press hvitløk.
- Tilsett alle ingrediensene i kjelen, bortsett fra fisken -og bland alt forsiktig sammen. Du synes kanskje det ser ut som om det er lite væske, men ingrediensene inneholder masse væske, som vil sive ut og lage en saus.
- Legg fisken på toppen av grønnsakene.
- Sett på lokk og kok på HIGH i 2,5 time. En Crock-Pot bruker ca. to timer før den oppnår 90 grader på HIGH, så ikke ta av lokket før det har gått to timer.
- Del fisken opp i litt mindre biter før servering, det kan du gjøre i Crock-pot kjelen eller etter du har lagt retten opp på tallerken.
- Spis & Nyt ♫♫
![]() |
Ingredienser 🍅 |
![]() |
Lager squash-spaghetti 🍅 |
![]() |
Knuser buljongterning 🍅 |
![]() |
Grønnsaker og krydder 🍅 |
![]() |
Kokes på HIGH i 2,5 time 🍅 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar