Google+

torsdag 28. desember 2017

Krumkaker ~*♥*~


Krumkaker er blant våre aller mest populære julekaker 
Men, de kan fint lages hele året altså.
De klassiske krumkakene serveres ofte sammen med krembasert dessert, som multekrem.
De kan også formes til fine skåler, som man kan legge bær og krem i - snadder  ~**~

Jeg brukte rørkardemomme i kakene, som jeg har fått av min finske svigerinne, derav de sorte prikkene. Den er ikke like finmalt, som den vi er vant med i Norge -og smaker litt sterke  


Du trenger til 35 stk
  • 4 stk egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 100 g hvetemel
  • 100 g potetmel
  • 1⁄2 ts malt kardemomme eller rørkardemomme
  • 5 ss vann
Sånn gjør du:
  1. Smelt først smøret, så det får avkjølt seg litt.
  2. Egg og sukker piskes til eggedosis.
  3. Bland sammen hvetemel, potetmel og kardemomme, sikt det over eggedosisen og rør det forsiktig inn i eggedosisen, bruk en slikkepott.
  4. Rør inn smøret, litt og litt om gangen.
  5. Tilsett vannet og bland alt godt sammen.
  6. La røren svelle i 30 minutter i kjøleskapet.
  7. Varm opp krumkakejernet. 
  8. Spray krumkakejernet med formfett eller smeltet smør på den første kaken. Kun den første, det er nok fett i røren så resten av kakene kan stekes uten at du smører jernet.
  9. Legg en stor teskje røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern, står det i de fleste oppskriftene, men 1 ts ble en veldig liten krumkake med røren min i hvertfall. Jeg brukte måleskje på 10 ml, det tilsvarer 2 ts. 
  10. Stek dem gyllenbrune og rull krumkakene til kremmerhus eller lag former av dem.
Fyll de gjerne med fruktsalat, som du finner oppskrift på her og krem eller is   ~**~

Visper sukker og egg til eggedosis  ~**~
Veier opp mel, her gjelder det å være nøyaktig  ~**~
Sikt inn melet og kardemomme  ~**~
Rør det sammen med en slikkepott  ~**~
Rør inn litt og litt av smøret -og rør inn vann til slutt  ~**~
Klar til steking  ~**~
1 ts = 5 ml  ~**~  Jeg fant ut at 10 ml var passe til min røre og krumkakejern !
Krumkaker kan lages i forskjellige former og fasonger  ~**~
Spis & Nyt  ~**~
Julens beste kaker  ~**~

Ingredienser ~**~



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar