God gammel tradisjonell skandinavisk dessert ~*♥*~
orges mest spiste dessert på juleaften.
På flatbygda i Hedmark er det mange, som spiser risengrynsgrøt med sukker, kanel og meierismør til formiddagsmat på juleaften og restene blir brukt i desserten.
I Danmark og Sverige er det vanlig og blande inn hakkede mandler.
I mange oppskrifter står det fra 300 til 500 g risgrøt til 3 dl fløte, den synes jeg blir altfor 'tynn', men smak og behag ♥
Riskrem:
- 700 g kokt, avkjølt risengrynsgrøt
- 4 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
- Bland sammen fløte, sukker og vaniljesukker.
- Pisk til krem.
- Rør inn risengrynsgrøt med en slikkepott eller sleiv, til riskremen har fått ønsket konsistens.
- 4 dl god rød saft
- 3 dl vann
- 1 ss potetmel
Sånn gjør du:
Hvor mange har ikke stått over kjelen med risengrynsgrøt -og rørt og rørt i over en time 😒
Allikevel blir grøten svidd i bunn !! ALDRI MER 👩🍳😅
- Bland ut saft med vann.
- Kok opp saft og potetmel under omrøring.
- La sausen bli kald før servering.
Hvor mange har ikke stått over kjelen med risengrynsgrøt -og rørt og rørt i over en time 😒
Allikevel blir grøten svidd i bunn !! ALDRI MER 👩🍳😅
Oppskrift her !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar