God'Helg fra Kiwi c",) Middelhavsmarinert kalkunfilet var "på menyen" i dag.
Den er faktisk god på smak, mør og saftig. Det er ganske tykke biter, så det er smart og ettersteke dem i stekeovnen.
Det tar litt tid og forberede retten, men når det er gjort kan du sette deg ned og glede deg til resultatet.
Enkel og god ovnsrett ♫
Spis & Nyt !!
Du trenger til 6 porsjoner:
- 6 stk middelshavsmarinerte kalkunfileter
- Solsikke eller rapsolje
- 1 dl soyasaus
- 1 dl grønnsaksbuljong
- 50 g meierismør
- 4 fedd hvitløk
- 4 vårløk
- 1 rødløk
- 1 rød paprika
- 2 persillerøtter
- 3 gulrøtter
- 4-6 poteter
- 1 bunt bladpersille
- 1 rød chili
- Skrell og vask grønnsakene.
- Skjær poteter i båter, ikke altfor store.
- Del rødløkene i båter og del dem, skjær paprika i biter, skjær persillerot og gulrøtter i skiver.
- Skjær vårløk i ganske store biter.
- Skrell hvitløk og press eller finhakk dem.
- Bland alle grønnsakene og fordel dem utover i en ildfast form:
- Hell soyasaus og buljong over, jeg kokte opp en buljongterning med 2,5 dl vann og brukte 1 dl av den.
- Legg på biter med meierismør.
- Dryss på finhakket chili og hakket bladpersille, bruk kun bladene.
- Stekes ved 200 °C i 20 minutter.
- Brun kalkunfiletene i solsikkeolje i en varm stekepanne på begge sider.
- Skru varmen ned til 180 °C, legg kalkunfiletene på toppen og stek videre i 20-30 minutter, til grønnsakene er møre og kalkunen gjennomstekt.
- Strø over litt bladpersille før servering.
Grønnsaker klare til steking. |
Friske, gode grønnsaker. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar