13 desember 2014

Pepperbiff med bakt potet, stekte grønnsaker & rosepeppersaus ✿


En klassisk biffoppskrift !
Sterkhetsgraden kan du bestemme selv etter hvor mye pepper du bruker.
Ett glass Masi Campofiorin 2010, passer godt til denne retten.
Spis & Nyt !

Du trenger:
  • 250 g biff av ytrefilet eller mørbrad per person
  • Stekesmør
  • Solsikkeolje
  • Peppermix, ca. 1/2 ss per biff
  • Salt
  • 1 stk bakepotet per person
  • Kryddersmør
  • Sukkererter, ca. 75 g per person
  • Rødløk, ca. 1/2 rødløk per person
  • Cherrytomater,  4 stk per person
  • Peppersaus *
Bakt potet:
Stek bakepotetene i stekeovn på 250 grader i ca. 1-2 timer, avhengig av størrelsen.
Bruk en strikkepinne, for og sjekke om potetene er ferdig.
Server poteten med en raus bit kryddersmør.

Pepperbiff:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene godt med peppermix.
  3. Bruk sterk varme og stek biffen i en blanding av smør og olje, 2-3 minutter på hver side.
  4. Krydre biffene med salt.
  5. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før servering.

Rosepeppersaus:
Oppskrift til 4 porsjoner:
  • 3 ss smør
  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 2 ts svart pepper, knust
  • 2 ts rosepepper, knust
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl oksekraft, vann + ett beger kjøttfond
  • 1 dl fløte
  • Sukkerkulør
Sånn gjør du:
  1. Knus pepper i en morter.
  2. Skjær løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og ha på pepper.
  3. Strø over mel og spe med kjøttkraft, mens du rører godt.
  4. Kok sausen i 20 minutter. 
  5. Sil sausen og kok den opp med litt fløte. Tilsett litt sukkerkulør om du synes sausen er for lys.
Grønnsaker
  1. Skrell og skjær rødløk i båter.
  2. Stek den i smør til den er gyllen.
  3. Tilsett sukkererter og cherrytomater, delt i to.
  4. La det steke sammen i ca. 3 minutter.
  5. Krydre med salt og pepper.
Dette skal bli en 'sykt god' peppersaus !



⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Spis & nyt !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF