Har fått tak i nydelig, ferskt, kortreist hjortekjøtt fra Løiten !
Kjøpte det på Midt i matfatet, en -Mat og landbruksfestival, som var i Vikingskipet på Hamar forrige helg. Dette er ikke noe sponset innlegg, for hjorten måtte jeg betale dyrt for !!
Neida -eller joda, jeg måtte det, men den var ikke så dyr altså !
Hjortekjøtt har en rund og mild smak, og behandlet på rette måten er kjøttet mørt og saftig ♡ღ Den selges selvfølgelig i forskjellige strykningsdeler, jeg kjøpte mørbrad.
Spis & Nyt ♫♪
Dagens vin: Séminaire Côtes du Rhône 2015
Steking av hjort mørbrad:
- Temperer kjøttet ca. en time før steking.
- Gni kjøttet inn med salt og pepper.
- Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen.
- La det bli skikkelig varmt før du bruner kjøttet raskt på alle sider.
- Legg kjøttet i en ildfast form. Hell over stekesmøret.
- Legg frisk timian på kjøttet og stek kjøttet videre på 175 ºC
- Bruk et steketermometer og stek til kjernetemperatur på 58 ºC (Det tar ca. 20 minutter)
- La kjøttet hvile innpakket i folie i 20-30 minutter før det skjæres i skiver.
- 100 g frisk babyspinat
- 200 g sopp
- 4 stk sjalottløk
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- Skrell sjalottløken og del den i fire på langs.
- Rens soppen og skjær den i skiver.
- Brun soppen i olje. Tilsett løk og en god slump smør i stekepanna, la det steke ferdig.
- Vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.
- Krydre med salt og pepper.
Plommesaus:
- 3-6 stk røde plommer, avhengig av størrelsen
- 4 ss brunt sukker
- 2 ss rødvinseddik
- 1 stk hel kanel
- 1 stk stjerneanis
- 2 dl rødvin
- 3 dl kjøttkraft
- 1 ss smør
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄2 ts pepper
Sånn gjør du:
- Del plommer i to og fjern steinene. Lag et snitt i skinnet på hver halvdel, så den ikke sprekker.
- Kok opp sukker og eddik.
- Legg i plommene med skinnet ned.
- Ha i stjerneanis, kanelstang og rødvin. Småkok til plommene er møre, det tar ca. 10 minutter.
- Ta ut fire halve plommer, legg dem til side og del resten i biter og kok dem videre i sausen.
- Kok videre inn til halv mengde. Sil sausen.
- Tilsett kjøttkraft (jeg brukte vann og ett beger Kjøttfond) og kok inn til halv mengde. Nå kan du sette den til side og varme den opp igjen rett før servering.
- Rør inn kaldt smør og smak til med salt og pepper.
- Ta av skinnet og legg tilbake de halve plommene så de blir varme. Server en halv plomme per person ved servering.
![]() |
Koker plommesaus ♡ღ Kanelstang og stjerneanis skal ligge i vinen da.... |
Jeg serverte retten med
Fløtegratinerte poteter , som du finner du oppskrift på her.
Sett potetene i ovn, sammen med mørbraden. Sett opp varmen og stek potetene ferdig mens
kjøttet hviler.
Séminaire Côtes du Rhône 2015
Økologisk rødvin fra sør i Rhône, ved foten av Alpene.
Ung og saftig frukt, preg av mørke bær og krydder, ettersmak med god lengde.
Alkoholprosent:
Økologisk rødvin fra sør i Rhône, ved foten av Alpene.
Ung og saftig frukt, preg av mørke bær og krydder, ettersmak med god lengde.
Alkoholprosent:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar