}); Edels Mat & Vin: Salat med varmrøkt pepperlaks, egg, krutonger, syltet rødløk, oliven, kapers og sennep-vinaigrette ! Google+

torsdag 27. oktober 2016

Salat med varmrøkt pepperlaks, egg, krutonger, syltet rødløk, oliven, kapers og sennep-vinaigrette !

Inneholder produktplassering !


I helgen var det Mat- og Landbruksfestival i Hamar - Midt i Matfatet 
150 utstillere - med mat og landbruksrelaterte produkter, Norges største spisskammer !!
En av utstillerne var selvfølgelig Hamars -og Norges beste fiskebutikk Knutstad & Holen A/S

Knutstad & Holen A/S sin "fiskebåt" på Midt i matfatet !
De solgte blant annet sin fantastisk gode varmrøkte pepperlaks !
Den blir røket på gamle måten med bøkeflis i Knutstad & Holsen A/S sitt røykeri, på Midstranda i Hamar.

Jeg måtte bare kjøpe noen pakker - og fikk en ekstra pakke på kjøpet av den blide, kundevennlige Avdelingslederen Grethe, så jeg kunne skrive ett lite innlegg om den.
Jeg reklamerer gjerne for den - DEN ER SÅ GOD - det skjønner dere vel når jeg betalte for 3 pakker. Den første pakken forsvant samme kveld, på godt brød og litt majones.

Prøv den varmrøkte pepperlaksen i en nydelig, smakfull og god salat !
Godt & enkelt !!


Salat til 4 porsjoner:
  • Salat
  • 400 g varmrøkt pepperlaks
  • 4 egg
  • 4 ss oliven 
  • 1/2 stk rødløk i tynne skiver, gjerne syltet, som du finner oppskrift på her
  • 1 ss kapers
  • Brødkrutonger *
Vinaigrette:
  • 6 ss smaksnøytral olje, som raps eller solsikkeolje
  • 2 ss sitronsaft 
  • 1 ss sennep 
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:
  1. Lag syltet rødløk dagen før eller minimum 3 timer, før salaten skal serveres.
  2. Kok egg.
  3. Stek brødkrutonger.
  4. Rør sammen alle ingrediensene til vinaigrette.
  5. Legg revet salat på ett fat.
  6. Legg på varmrøkt pepperlaks i biter, egg i båter, brødkrutonger, rødløk, oliven og kapers.
  7. Bland sammen dressingen og drypp den over, rett før servering. Ikke bruk altfor mye.
Krutonger: 
  • 4 skiver loff eller brød 
  • 4 ss solsikke eller rapsolje
  • 1 ts salt
  • 1 fedd hvitløk, eller 1 ts "hvitløk på tube"
  • 1 ss finhakket persille
Sånn gjør du:
  1. Skjær skivene i terninger.
  2. Bland sammen olje, salt, revet hvitløk og persille i en bolle og vend inn brødterningene.
  3. Spre terningene ut over et stekebrett med bakepapir.
  4. Stek på 200 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er gylne og sprø.
Brødkrutonger !

Ingredienser, rødløken mangler !
Smaker smaskens !!
Knutstad & Holen A/S sin "fiskebåt" på Midt i matfatet !

2 kommentarer:

  1. Ikke en av de beste fiskebutikkene, men den absolutt beste :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det har du helt rett i, men jeg har ikke besøkt alle, så jeg måtte besinne meg litt :)

      Slett