I helgen var det Mat- og Landbruksfestival i Hamar ⇾ Midt i Matfatet
150 utstillere - med mat og landbruksrelaterte produkter, Norges største spisskammer.
En av utstillerne var selvfølgelig Hamars - og Norges beste fiskebutikk
Jeg reklamerer gjerne for den - DEN ER SÅ GOD !
En av utstillerne var selvfølgelig Hamars - og Norges beste fiskebutikk
De solgte blant annet sin fantastisk gode varmrøkte pepperlaks !
Den blir røket på gamle måten med bøkeflis.
Jeg måtte bare kjøpe noen pakker - og fikk en ekstra pakke på kjøpet av den blide, kundevennlige Avdelingslederen Grethe, så jeg kunne skrive ett lite innlegg om den.
Den blir røket på gamle måten med bøkeflis.
Jeg måtte bare kjøpe noen pakker - og fikk en ekstra pakke på kjøpet av den blide, kundevennlige Avdelingslederen Grethe, så jeg kunne skrive ett lite innlegg om den.
Jeg reklamerer gjerne for den - DEN ER SÅ GOD !
Den første pakken forsvant samme kveld, på godt brød og litt majones.
Prøv den varmrøkte pepperlaksen i en smakfull og god salat !
Prøv den varmrøkte pepperlaksen i en smakfull og god salat !
Godt & enkelt !
Salat til 4 porsjoner:
Salat til 4 porsjoner:
- Salat
- 400 g varmrøkt pepperlaks
- 4 egg
- 4 ss oliven
- Syltet rødløk, oppskrift 👉 her
- 1 ss kapers
- Brødkrutonger *
- 6 ss smaksnøytral olje, som raps eller solsikkeolje
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss sennep
- Salt
- Pepper
- Lag syltet rødløk dagen før eller minimum 3 timer, før salaten skal serveres.
- Kok egg.
- Stek brødkrutonger.
- Rør sammen alle ingrediensene til vinaigretten.
- Legg revet salat på ett fat.
- Legg på varmrøkt pepperlaks i biter, egg i båter, brødkrutonger, rødløk, oliven og kapers.
- Bland sammen dressingen og drypp den over, rett før servering. Ikke bruk altfor mye.
- 4 skiver loff eller brød
- 4 ss solsikke eller rapsolje
- 1 ts salt
- 1 fedd hvitløk, eller 1 ts "hvitløk på tube"
- 1 ss finhakket persille
- Skjær skivene i terninger.
- Bland sammen olje, salt, revet hvitløk og persille i en bolle og vend inn brødterningene.
- Spre terningene ut over et stekebrett med bakepapir.
- Stek på 200 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er gylne og sprø.
Brødkrutonger ! |
Ikke en av de beste fiskebutikkene, men den absolutt beste :-)
SvarSlettDet har du helt rett i, men jeg har ikke besøkt alle, så jeg måtte besinne meg litt :)
Slett