Kabaret var klassisk selskapsmat på 50-60 tallet 🌿
Jeg er -66 modell, men kabaret har fulgt meg opp gjennom årene -og de begynner det å bli mange av.
Perfekt rett på koldtbordet, til kveldskosen eller til lunch.
Kald hvitvin og kabaret på terrassen om sommeren -eller ett herlig måltid, når du begynner og bli lei den fete maten på vinteren ♫♪
Her har jeg laget kabaret i porsjonsformer ♫♪ Små herlige delikatesser ღ
Disse kan også serveres som forrett !
Du trenger til 8 porsjonsformer:
Du trenger til 8 porsjonsformer:
- 300 g varmrøkt pepperlaks
- 800 g reker med skall
- 2-3 stk egg
- 2 poser lys aspic
- 100 g grønne erter
- Frisk dill
- Kok opp aspic og avkjøl den.
- Skrell reker.
- Kok opp ertene i kokende vann, sil av vannet og avkjøl dem.
- Kok egg, avkjøles og deles i skiver. Du trenger ikke alle, men det blir penest med store skiver.
- Legg en skje avkjølt aspic i bunnen av porsjonsformene.
- Legg i frisk dill.
- Legg i en stor skive egg.
- Legg lagvis i reker, varmrøkt pepperlaks i biter og erter.
- Dryss over litt mer frisk dill.
- Hell over aspic. Det er lettest hvis du heller den over i en mugge. Det blir litt til overs, du trenger ca. 7 dl.
- Settes i kjøleskapet til den stivner. Det tar ca. 4 timer.
- Hvelv kabareten ut av formen og server med god loff og remulade.
- Spis & Nyt ♫♪
Under arbeid ! |
Nå skal de stivne i kjøleskapet ! |
Klare til servering ! |
Remulade ! Den lager du enkelt selv - oppskrift her ! |
Ingredienser ! |
Lagde kabaret som forrett i 60 års laget mitt. Ingen under 50 hadde spist det før, men det gikk ned på høykant.
SvarSlettJeg synes det er kjempegodt ! Går ikke av moten hos meg :)
Slett