Skikkelig god gammeldags søndagsmiddag !
Alt stekt i en form - enkelt og svinaktig godt ★ ☆
Dagens søndagsmiddag kan stå i stekeovn i alt fra 1 til 7 timer, det avgjør du selv.
Jo lengre steketid, desto mørere kjøtt.
Høstens farger på en tallerken 🍂🍂
Til 4 porsjoner trenger du:
- 4-8 svinekoteletter
- 4 poteter
- 1 søtpotet
- 3 gulrøtter
- 2 minipurre
- 100 g pastinakk
- 200 g kålrot
- 3 dl kjøttkraft
- Salt
- Pepper
- Rosmarin, tørket
- Persille
- Legg grønnsaker, skjært i biter i en ildfast form eller ovnspanne.
- Hell over utblandet kjøttkraft. Jeg brukte vann og ett beger kjøttfond.
- Krydre med salt, pepper og litt rosmarin.
- Brun kotelettene i en stekepanne. Krydre dem med salt og pepper. Kan gjerne skjære av beinet før du steker dem. Skal kun brunes, trenger ikke gjennomstekes.
- Legg kotelettene over grønnsakene.
- Legg på lokk eller aluminiumsfolie og stekes i stekeovn i alt fra 1-7 timer.
- Fjern lokket de siste 20-30 minuttene og øk temperaturen til 225 °C
- Dryss over persille før servering
- Spis & Nyt ღ
Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen :
100 °C - 6-7 timer
125 °C - 4-5 timer
150 °C - 3 timer
175 °C - 1-2 timer
200 °C - ca. 1 time
100 °C - 6-7 timer
125 °C - 4-5 timer
150 °C - 3 timer
175 °C - 1-2 timer
200 °C - ca. 1 time
Grønnsaker ! |
Ingredienser ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar