24 oktober 2016

Bestemors serinakaker ✿

OBS: Sponset innlegg !

TINE søker 100 bestemødre!
Vi ønsker din hjelp til å teste de tradisjonelle juleoppskriftene våre.
Bli med og bring de gode juletradisjonene videre.

Som en av de heldige bestemødrene, har jeg fått tilsendt to oppskrifter fra Tine.
Oppdraget er å lage kakene og gi tilbakemelding på hva jeg synes om oppskriftene og eventuelt gi tips og triks om hva som kan endres i oppskriften for å gjøre den enda bedre.

Den ene oppskriften var BESTEMORS SERINAKAKER
Oppskrift på de små, gode og runde julekakene som går inn i rekken av tradisjonsrik julebakst. For mange blir det ikke jul før de lekre serinakakene er i hus


Du trenger:
  • 150 g TINE Meierismør
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 1 egg
Pensling og dryss:
  • 1 eggehvite
  • 1 dl perlesukker
  • 1 dl hakkede mandler

Slik gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.
  2. Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
  3. Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.
  4. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.
  5. Oppbevar kakene i en tett boks.
Da setter jeg i gang:

Jeg knadde sammen deigen med hendene, kan sikkert bruke en kjøkkenmaskin, men bestemødre flest hadde ikke det før i tiden. Leste oppskriften litt for fort, tilsatte sukkeret i melet, før jeg smuldret inn smøret, men det gikk helt greit !


Delte deigen i tre emner, så det ble litt lettere og rulle ut pølser.

Triller ut deigen til pølser og lager nogen lunde like store rundinger.
Brukte litt hvetemel, men ikke mye.
Vet ikke hvor mange oppskrifter er beregnet til.
Jeg lagde 24 stk..... ble litt større en de man får kjøpt, men.... sikkert mye bedre 


Mandlene hakket jeg kjapt i en liten blender.


Klemte ned kakene med en gaffel.
Drysset over knuste mandler og perlesukker.


Stekte dem på 200 °C, midt i ovnen i 12 minutter.
Avkjølte dem på rist.


Resultatet ble sletts ikke verst : 24 stk gode, sprø serinakaker
Oppskriften var lett forståelig, men det burde stå hvor mange kaker oppskriften er beregnet til.
De fleste får nok til å lage serinakaker, selv jeg !! 




Julebaksten er i boks

Sprø og gode 

Ingredienser 

Brev, oppskrifter og visa-gavekort, som skal brukes til å kjøpe ingrediensene med - fra Tine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF