}); Edels Mat & Vin: FÅRIKÅL i trykkoker ♫ Tilberedt i Crock-Pot® Express Multi-Cooker ♫ Google+

søndag 7. oktober 2018

FÅRIKÅL i trykkoker ♫ Tilberedt i Crock-Pot® Express Multi-Cooker ♫

Inneholder produktplassering !

Jeg tester ut en ny type Crock-Pot, som Acreto har sendt meg ett eksemplar av.
Les mer om den HER.

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på fårikål med chili og hvitløk, fårikål med lammelår og langtidskokt fårikål i Crock-Pot.


Ny utgave :
Trykkokt fårikål med løk i kjøttkraft 


Jeg endret litt på fremgangsmåten, i forhold til oppskriften i oppskriftsheftet, som følger med maskinen.

Brukte litt mer pepper og litt mindre vann.  
Jeg kokte den under trykk i 40 minutter, dobbelt så lang tid, som de anbefalte 20 minuttene.

Resultatet ble perfekt 


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 1 kg godt fårikålkjøtt av lam
  • 1 kg hodekål
  • 1 stk gul løk
  • 1 ss solsikke eller rapolje
  • 1 ts salt
  • 20 pepperkorn
  • 3 laurbærblad
  • 5 dl vann, mulig det holder med 4 dl, det ble ganske mye kraft
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • Poteter
  • Persille
  • Tyttebærsyltetøy
Sånn gjør du:
  1. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté og la den varmes opp. Det tar 5 minutter. Den settes automatisk til nedtelling på 30 minutter men, det har ikke noe å si for det skal skiftes program etterpå. 
  2. Skjær kålen i biter og grovhakk løken. 
  3. Knust buljongterningen.
  4. Brun løken til den er gyllen i litt olje i innerkjelen. Ta ut igjen det meste av løken. 
  5. Legg kjøttet, løk, kål, salt, pepper. laurbærblad og knust kjøttbuljong lagvis i kjelen.
  6. Hell over vannet.
  7. Sett på lokket. 
  8. Lukk trykkventilen. 
  9. Sett på funksjonen MEAT/STEW, still den inn på 40 minutter og trykk på START. Trykkokeren varmes opp og det lyser HEAT, det tar 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen på klokken. 
  10.  Etter 40 minutter stilles trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. 
  11. Trykk STOPP -etter 15 minutter.
  12. Slipp forsiktig ut gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  13. Server fårikålen med kokte poteter, tyttebærsyltetøy og frisk persille.
Ingredienser ♫
Forbered alle ingrediensene og varm opp kjelen på bruningsfunksjonen ♫
Surr løken i olje ♫
Legg ingrediensene lagvis i kjelen ♫
Hell over vannet ♫
Sett på lokket og skyv trykkventilen til stengt ♫
Sett på MEAT, sett tiden på 40 minutter, trykk START !
Rett før trykkokeren er varmet opp, vil det dampe ut av dobberventilen ♫
Når koketiden er ute går den over på KEEP WARM og starter opptelling på klokken ♫

Slipp forsiktig ut den gjenværende luften ♫
Klar til servering ♫
Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar