På vei hjem fra hytta i dag måtte jeg bare innom ⇾ Annis pølsemakeri på Ringebu.
Der var det fersk elghakk -og det er så godt.
Elghakk har jeg lagt ut oppskrift på tidligere, den finner du ⇾ her.
I dag tilsatte jeg også masse sopp, rødvin -og en skvett soppsoya 🍄
Smaksrik, varmende og god gryte, som kan nytes med en gang eller fryses i mindre porsjoner, da har du enkel og god middag på travle hverdager.
- 1,5 kg kjøttdeig av elg
- Stekesmør/olje
- 400 g sopp
- 2 stk løk
- 1,5 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ts tørket timian
- 2 stk laurbærblad
- 8 stk potet
- 4 stk gulrot
- 3 ss tyttebær
- 6 dl kjøttkraft
- 1 ss soppsoya
- 1/2-1 dl rødvin
- Flatbrød
- Tyttebær
Sånn gjør du:
- Stek kjøttdeigen i flere omganger og ha den over i en gryte.
- Hakk løken og stek den gyllen i smør. Legg løken over i gryta.
- Skjær sopp i litt tykke skiver, stek den i godt smør og litt olje. Legg den over i gryta.
- Tilsett poteter og gulrøtter skåret i biter.
- Hell over kjøttkraft. Jeg brukte vann, 1,5 beger kjøttfond og 4 ts soppsoya.
- Tilsett rødvin, salt og pepper.
- Legg i laurbærblad, tyttebær og timian. Bland alt godt sammen.
- Kok opp -og sett ned varmen.
- La gryta småputre i ca. 30 minutter.
- Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.
- Server gryta med flatbrød og rørte tyttebær.
Skjær opp alle ingrediensene før du setter i gang ♫♪ |
Stek elghakk i flere omganger ♫♪ |
Stek løken gyllen ♫♪ |
Stek sopp ♫♪ |
Tilsett gulrøtter, poteter, rødvin og kraft ♫♪ |
Tilsett krydder og tyttebær ♫♪ |
La gryta småkoke i ca. 30 minutter ♫♪ |
Klar til servering ♫♪ |
Spis & Nyt ♫♪ |
Annis Pølsemakeri og spisested ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar