Elghakk med sopp og rødvin ♫♪


På vei hjem fra hytta i dag måtte jeg bare innom ⇾ Annis pølsemakeri på Ringebu.
Der var det fersk elghakk -og det er så godt

Elghakk har jeg lagt ut oppskrift på tidligere, den finner du ⇾ her.
I dag tilsatte jeg også masse sopp, rødvin -og en skvett soppsoya 🍄

Smaksrik, varmende og god gryte, som kan nytes med en gang eller fryses i mindre porsjoner, da har du enkel og god middag på travle hverdager.

Høstmat på sitt beste ♫♪


Du trenger til 8 porsjoner:
  • 1,5 kg kjøttdeig av elg
  • Stekesmør/olje
  • 400 g sopp
  • 2 stk løk
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 2 stk laurbærblad
  • 8 stk potet
  • 4 stk gulrot
  • 3 ss tyttebær
  • 6 dl kjøttkraft
  • 1 ss soppsoya
  • 1/2-1 dl rødvin
  • Flatbrød
  • Tyttebær
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeigen i flere omganger og ha den over i en gryte.
  2. Hakk løken og stek den gyllen i smør. Legg løken over i gryta.
  3. Skjær sopp i litt tykke skiver, stek den i godt smør og litt olje. Legg den over i gryta.
  4. Tilsett poteter og gulrøtter skåret i biter.
  5. Hell over kjøttkraft. Jeg brukte vann, 1,5 beger kjøttfond og 4 ts soppsoya.
  6. Tilsett rødvin, salt og pepper.
  7. Legg i laurbærblad, tyttebær og timian. Bland alt godt sammen.
  8. Kok opp -og sett ned varmen.
  9. La gryta småputre i ca. 30 minutter.
  10. Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.
  11. Server gryta med flatbrød og rørte tyttebær.
Skjær opp alle ingrediensene før du setter i gang ♫♪
Stek elghakk i flere omganger ♫♪
Stek løken gyllen ♫♪
Stek sopp ♫♪

Tilsett gulrøtter, poteter, rødvin og kraft ♫♪
Tilsett krydder og tyttebær ♫♪
La gryta småkoke i ca. 30 minutter ♫♪
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪
Annis Pølsemakeri og spisested ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF