Middagstips - 7 knallgode oppskrifter' - på bålpanne !


Bålpanne har blitt utrolig populært de siste årene !
Hjemme, på hytta, på campingen - sommer og vinter !

Noe bruker den kun til kos -og ildsted man kan varme seg på.
Andre til enkle grillretter og noen lager store middager !

Her er noen av mine oppskrifter - Enkel mat på bålpanne 🔥.

Link til oppskriften finner du i navnet på retten.

Reker & grønnsaker i folie

Nydelig sjømat pakket inn i folie og stekt på bål er sunt, smart og knallgodt 🎶 
Scampi og grønnsakene blir akkurat passe stekt.
Sausen lager seg selv inne i pakken -av skalldyrkraften, grønnsakene, sitron og soyasaus.

Jeg serverer retten med hvitløksbaguetter, som jeg pakker inn i folie og legger i bålpannen, sammen med 'pakken' med scampi og grønnsaker 🌿


Enkelt og godt !
Jeg bruker karbonadedeig i denne gryten, samt tomater og masse krydder.

Kjøtt, pasta og saus i samme 'pot'.
Fiks ferdig på 30 minutter og alt du trenger er en kjele !

Ikke så verst sunn... 🍎- Litt mye salt vil noen hevde, det er riktig også, dessverre ! Men, salt setter en mye bedre smak på maten 🌿 Salt er vel ikke helt korrekt, jeg bruker seltin.
Velbekomme 🌿

Herlig, smakfull gryte med kylling, poteter og grønnsaker i kremet frikassé-saus 🐔
Gryta minner om hønsefrikassé, men du slipper å koke og rense den feite høna.
Det er noe skikkelig klin, spør du meg, men du får selvsagt en bedre saus enn med fond.

Jeg forbereder gryta inne, men koker den ute på bålpannen 🔥
Det er jo så koselig 💚



Velsmakende middag hvor alt serves fra en kjele.
Skav er strimlet kjøtt, som er en urgammel måte og tilberede kjøtt på.
Det gjør det enklere å mørne, tørke, salte og eventuelt fryse kjøttet. Metodene er mest brukt av samefolket -og det var i hovedsak reinkjøtt, som ble behandlet på denne måten, men nå lages det også skav av elgkjøtt.
 
Her har jeg laget en utgave av elgskav, som jeg koker på bålpannen.
Smaken blir ikke bedre enn på en vanlig kokeplate, men det er så koselig 🍂

Tomatbasert bacalaogryte er skikkelig godt 🍅
Her har jeg laget en utgave, som jeg koker i kjele på bålpannen.

Du kan gjerne koke den nesten ferdig inne og sette den på bålpannen den siste halvtimen.
Retten må koke i to timer, så det kan være en utfordring når man koker på rist og må fylle på med ved.

I denne oppskriften putter jeg alt i en kjele og heller over tomater til slutt.
Da er det bare å kose seg... og vente🌿



Herlig smaksrik gryte med oksekjøtt, potet, løk, gulrot og fersk hvitløk kokt i en nydelig saus av kjøttkraft, tomatpure & øl 🌿

Denne retten passer perfekt, under #hyttemat !
Knallgod og mettende, samt lite oppvask.



Biđos er opprinnelig en matrett av reinsdyrkjøtt fra lår eller bog, smør, hvetemel, gulrot, løk, potet, vann, salt og pepper 🌿

Det finnes mange ulike oppskrifter på Bidos 🌿
Noen foretrekker klar kjøttkraft, som den opprinnelig blir laget med og andre en tykk brun saus.
Min versjon av Bidos er med reinsdyrstek av bog, en blanding av den opprinnelig med kjøttkraft, smaksatt med litt kjøttfond og tyknet med meljevning, samt bittelitt Mrs Chengs soppsoya 🌿


 Lunch / Turmat

Lapper eller sveler ? 🌿
Forskjellen er at sveler lages med smør i røren og er ofte litt større i diameter.
Sveler inneholder også kefir, natron og hornsalt.
Lapper blir ofte laget med 'vanlig' melk og bakepulver.

Server svelene med smør, brunost og syltetøy 🍓

Grillspyd fra Annis - Oppskrift : her



Lammegryte med potet og kål. Oppskrift : her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF