Svinefilet & grønnsaker i en knallgod saus med klementin & soyasaus


I dag står det indrefilet av svin med grønnsaker på menyen i fjellheimen ♪♫
Igjen... har laget mange utgaver av denne retten med forskjellige grønnsaker.

Jeg har også laget en utgave med ⇾ kylling.
Sausen er den samme - knallgod !

Kjøtt, grønnsaker og saus i en panne 🌿
Server retten med kokt ris, fløtegratinerte poteter, pasta eller hva du vil !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 700 g indrefilet av svin
  • 200g grønn asparges
  • 100g sukkererter
  • 1 stk rødløk
  • 1 rød paprika
  • 4 dl vann
  • 1 ss hvetemel
  • 1 knust kjøttbuljongterning
  • 2 klementiner
  • 2-3 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Fin'skjær svinefilet fri for fett og sener.
  2. Stek svinefileten, krydret med salt og pepper raskt rundt det hele i en varm stekepanne med stekesmør. Legg den til side.
  3. Tilsett litt mer smør i stekepannen, som du stekte svinefileten i og rør ut melet i smøret, spe med vannet, litt og litt omgangen.
  4. Tilsett resten av vannet, buljongterning, saften av klementinene og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
  5. Fjern 'strengen' på sukkerertene, kutt av den nederste del på asparges og del asparges, rødløk og paprika i passende biter
  6. Tilsett grønnsakene i sausen, legg fileten over.
  7. Ha på lokk og la det hele trekke 15-20 minutter.
  8. La kjøttet hvile 5-10 minutter før du deler svinefileten i skiver.





Fløtegratinerte poteter 


Vi hadde besøk av 'Mikkel Rev' i går. 
Det ligger filmsnutt på ⇾ facebook 


Det gikk bra med Lotta' 🌿 Det er svært sjeldent reven tar katter !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF