I dag står det indrefilet av svin med grønnsaker på menyen i fjellheimen ♪♫
Igjen... har laget mange utgaver av denne retten med forskjellige grønnsaker.
Jeg har også laget en utgave med ⇾ kylling.
Sausen er den samme - knallgod !
Kjøtt, grønnsaker og saus i en panne 🌿
Server retten med kokt ris, fløtegratinerte poteter, pasta eller hva du vil !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 700 g indrefilet av svin
- 200g grønn asparges
- 100g sukkererter
- 1 stk rødløk
- 1 rød paprika
- 4 dl vann
- 1 ss hvetemel
- 1 knust kjøttbuljongterning
- 2 klementiner
- 2-3 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Fin'skjær svinefilet fri for fett og sener.
- Stek svinefileten, krydret med salt og pepper raskt rundt det hele i en varm stekepanne med stekesmør. Legg den til side.
- Tilsett litt mer smør i stekepannen, som du stekte svinefileten i og rør ut melet i smøret, spe med vannet, litt og litt omgangen.
- Tilsett resten av vannet, buljongterning, saften av klementinene og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
- Fjern 'strengen' på sukkerertene, kutt av den nederste del på asparges og del asparges, rødløk og paprika i passende biter
- Tilsett grønnsakene i sausen, legg fileten over.
- Ha på lokk og la det hele trekke 15-20 minutter.
- La kjøttet hvile 5-10 minutter før du deler svinefileten i skiver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar