Svinenakke har blitt en veldig populær stykningsdel. Det er den mest saftige og smakfulle delen på grisen. Det er på grunn av god fordeling av fett i og rundt muskulaturen.
I denne oppskriften har jeg brukt gyrosmarinert svinenakke, surret med spekeskinke, fra Annis.
Gyrosmarinade består av rødløk, hvitløk, olivenolje, rødvinseddik, honning, oregano, timian, rosmarin, salt og pepper.
Kjøttkraften blir best når du tilbereder kjøttet i slowcooker.
Jeg serverer svinenakke med grønnkål mix, en smaksrik og nydelig rosépepper'saus og kokt ris🌾
Grønnkål mix inneholder i tillegg til grønnkål, hodekål, rødbete, rødkål og gulrot.
Du trenger til 4 porsjoner:
Rosépepper, er ikke pepper, den er ikke engang i slekt med pepperartene.
Rosépepper er en liten frukt eller ett bær fra det brasilianske peppertreet, som er i slekt med krydderbusken sumak fra Midtøsten. Bærene har en aromatisk smak med lett sødme og mild peppertone, en blomsteraktig duft og delikat farge og form.
Grønnkål mix inneholder i tillegg til grønnkål, hodekål, rødbete, rødkål og gulrot.
Hvis du foretrekker poteter, 'det er ikke mæddan uten potit', kan du selvfølgelig servere retten med poteter istedenfor ris. Jeg bruker fullkornsris. Retten er ganske så sunn, hadde det ikke vært for den fantastisk fete og gode sausen 😋
- 1,2 kg svinenakke, gjerne marinert og surret med spekeskinke
- Stekesmør
- Salt
- Pepper
- Kokt ris
- Grønnkål Mix *
- Rosepeppersaus
Sånn gjør du:
- Gni svinenakken godt inn med salt og pepper. Surr den gjerne inn med hyssing så den får en jevn form. da blir det lettere å få den jevnt stekt. Den smaker ekstra godt med ett lag bacon under hyssingen. Eller gjør det enkelt, bruk ferdig surret svinenakke fra Annis Pølsemakeri.
- Brun svinenakken raskt på alle siden i en varm stekepanne med stekesmør.
- I stekeovn : Legg svinenakken i en bred ildfast form og sett inn ett steketermometer. Hell 4 dl vann i formen. Stekes på 125°C i 2-2,5 time. Ta kjøttet ut av ovnen når den er 70°C. Temperaturen stiger med ca. 5°C når kjøttet hviler.
- I Crock-Pot / Slowcooker : Legg svinenakken i innerkjelen, tilsett 2 dl vann, sett på lokk og kok på LOW i 4,5 timer.
Rosépeppersaus
- 3 ss smør
- 1 løk
- 1 rød paprika
- 2 ts svart pepper, knust
- 2 ts rosepepper, knust +
- 3 ss hvetemel
- 4 dl kraft fra svinenakken
- 1 dl fløte
- 1 ss ketjap manis
- Salt
- + 1 ts grovknust rosepepper
Sånn gjør du:
- Knus pepper i en morter, har du ikke morter så legg pepper i ett rent kjøkkenhåndkle eller lignende og knus pepperen med en kjevle. Ikke knus dem altfor fint, bare grov knuses.
- Del løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og tilsett knust pepper.
- Strø over mel og spe med kjøttkraft, mens du rører godt.
- Kok sausen i 20 minutter.
- Sil sausen.
- Tilsett fløten, kok opp og tilsett ketjap manis.
- Tilsett 1 ts grovknust rosepper og smak til med salt.
Rosépepper er en liten frukt eller ett bær fra det brasilianske peppertreet, som er i slekt med krydderbusken sumak fra Midtøsten. Bærene har en aromatisk smak med lett sødme og mild peppertone, en blomsteraktig duft og delikat farge og form.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar