Jeg bruker mer soyasaus enn ketchup, så det har jeg alltid tilgjengelig. I tillegg trenger du hoisinsaus, mirin og sesamolje -eller bruk en ferdig woksaus. Ikke like godt, men helt greit.
Hoisinsaus kommer opprinnelig fra Hongkong. Det er en tyktflytende mørk dippsaus. Laget av soyabønner, sukker, salt, hvetemel, hvitløk, eddik, sesamolje og chilipepper.
Mirin er en type risvin, men uten alkohol og mer sukker.
Produktet ligner en svak type sake, men den skal ikke drikkes, kun brukes som tilsetning. Mirin blir ofte brukt sammen med soyasaus, sukker og eddik eller annen syre, og gir sauser og kraft en god, fyldig smak.
Sesamolje kommer fra sesamfrø.
Sesamolje har en mørk brun farge og en nøtteaktig smak og aroma.
Sesam er en ettårig steppegressplante dyrket i Kina, India, Sentral- og Sør-Amerika.
Sesamfrøe fra plantene er rike på mineraler, E-vitamin, flerumettet fett og protein.
Frøene blir presset, så oljen kommer ut.
Du kan erstatte alle 'de små flaskene' med ferdig woksaus på pose, som Shop suey eller lignende, hvis du ønsker det🌾
Smakfull, sunn og knallgod middag på 30 minutter
Gjør det enkelt med frosne wokgrønnsaker, da sparer du litt tid på å dele opp grønnsakene.
Gjør det enkelt med frosne wokgrønnsaker, da sparer du litt tid på å dele opp grønnsakene.
Server retten med ris, nudler eller annen type pasta 🌾
Jeg serverer retten med fargerike grønnsaksnudler !
Nudlene inneholder 96% hvetemel, 1% potetmel og 3% grønnsaker, samt fargestoffer 🌿
Nudlene inneholder 96% hvetemel, 1% potetmel og 3% grønnsaker, samt fargestoffer 🌿
De er fine å se på, har en god konsistens, men sunne er de ikke.
Du trenger til 4 porsjoner :
- 600 g strimlet kylling
- Rapsolje
- 500 g wokgrønnsaker
- 1 stk chili
- 2 ss finhakket ingefær
- 4 dl vann
- 1 terning kyllinbuljong
- 2 ss maizena og 4 ss vann
- 4-6 ss soyasaus
- 2 ss hoisinsaus
- 2 ss mirin
- 2 ts sesamolje
- Koriander
- (Chili flakes / knust tørket chili)
Sånn gjør du:
- Brun kylling i strimler raskt i varm panne med litt olje. Legg kyllingen til side.
- Stek wokgrønnsaker, finhakket chili og ingefær raskt i stekepannen.
- Tilsett vann og knust buljongterning.
- Bland inn den stekte kyllingen.
- Jevn retten med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.
- Tilsett soyasaus, hoisinsaus, mirin og sesamolje og la det putre noen minutter til alt er glovarmt.
- Dryss over frisk koriander ved servering. Hvis du vil ha retten litt sterk kan du drysse over tørket chili.
![]() |
Wok med kylling og nudler 🌿 Perfekt lunch ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar