Den har fått navnet på grunn av sin mandelfasong.
De er kjempegode på smak og veldig melne derfor koker de veldig fort i stykker -på ett lite blunk !
De blir ofte kokt med skallet på, da er det litt lettere å ikke koke dem i stykker - eller koke skal de ikke gjøre, kun trekkes under kokepunktet i 15 minutter.
Men, hvis du har tid -kan du lage
perfekt kokte mandelpoteter uten skall 🌿
perfekt kokte mandelpoteter uten skall 🌿
Du gjør bare sånn:
- Skrell potetene og legg dem i kaldt vann. Det kan du gjerne gjøre dagen før eller tidlig på formiddagen, så er det unnagjort.
- Sett potetene i en kjele med vann i kjøleskapet hvis det er lenge til du skal koke dem.
- En time før middagen skal serveres setter du potetene på kok.
- Kok dem opp og la dem fosskoke (ikke bare trekke) i 7 minutter.
- Hell av vannet og fyll opp kjelen med masse tørkepapir.
- Sett på lokk og la potetene godgjøre seg i kjelen i 40-45 minutter eller frem til servering. På kjøkkenbenken, ikke på varm kokeplate.
![]() |
Kok potetene i 7 minutter ! |
![]() |
Hell av vannet ! |
![]() |
Fyll opp kjelen med tørkepapir ! |
![]() |
Klare til servering ! |
Dette skal jeg prøve :) Potetene blir ikke kalde?
SvarSlettGjør det !! Nei, de holder seg varme, men jeg dekker dem fort med tørkepapir -og setter lokket godt på :)
SlettJeg pakker alltid kjelen inn i ullpledd eller dyne når jeg har slått av vannet.
SvarSlettHolder seg varme i flere timer!