}); Edels Mat & Vin: Perfekt kokte MANDELPOTETER uten potetskall !! Google+

mandag 25. desember 2017

Perfekt kokte MANDELPOTETER uten potetskall !!


Mandelpotet er en potetsort som har vært kjent siden 1800-tallet.
Den har fått navnet på grunn av sin mandelfasong.
De er kjempegode på smak og veldig melne derfor koker de veldig fort i stykker -på ett lite blunk !

De blir ofte kokt med skallet på, da er det litt lettere å ikke koke dem i stykker - eller koke skal de ikke gjøre, kun trekkes under kokepunktet i 15 minutter.

Men, hvis du har tid -kan du lage 
perfekt kokte mandelpoteter uten skall 🌿

Det er jo litt hyggeligere å servere poteter uten skallet på i selskaper og til julemiddagen.

Du gjør bare sånn:
  1. Skrell potetene og legg dem i kaldt vann. Det kan du gjerne gjøre dagen før eller tidlig på formiddagen, så er det unnagjort.
  2. Sett potetene i en kjele med vann i kjøleskapet hvis det er lenge til du skal koke dem.
  3. En time før middagen skal serveres setter du potetene på kok.
  4. Kok dem opp og la dem fosskoke (ikke bare trekke) i 7 minutter.
  5. Hell av vannet og fyll opp kjelen med masse tørkepapir.
  6. Sett på lokk og la potetene godgjøre seg i kjelen i 40-45 minutter eller frem til servering. På kjøkkenbenken, ikke på varm kokeplate.
Men, de mandelpotetene jeg kjøpte sist var veldig store, ca 70 gram
- så de bør nok koke 9 minutter !

Kok potetene i 7 minutter !
Hell av vannet !

Fyll opp kjelen med tørkepapir !
Klare til servering !

2 kommentarer:

  1. Dette skal jeg prøve :) Potetene blir ikke kalde?

    SvarSlett
    Svar
    1. Gjør det !! Nei, de holder seg varme, men jeg dekker dem fort med tørkepapir -og setter lokket godt på :)

      Slett