Google+

mandag 25. desember 2017

Perfekt kokte MANDELPOTETER uten skall


Mandelpotet er en potetsort som har vært kjent siden 1800-tallet.
Den har fått navnet på grunn av sin mandelfasong.
De er kjempegode på smak og veldig melne derfor koker de veldig fort i stykker -på ett lite blunk.
De blir ofte kokt med skallet på, da er det litt lettere å ikke koke dem i stykker - eller koke skal de ikke gjøre, kun trekkes under kokepunktet i 15 minutter.

Men, hvis du har tid -kan du lage perfekt kokte mandelpoteter uten skall
Det er jo litt hyggeligere å servere poteter uten skallet på i selskaper og til julemiddagen.

Sånn gjør du:
  1. Skrell potetene og legg dem i kaldt vann. Det kan du gjerne gjøre dagen før eller tidlig på formiddagen, så er det unnagjort.
  2. Sett potetene i en kjele med vann i kjøleskapet hvis det er lenge til du skal koke dem.
  3. En time før middagen skal serveres setter du potetene på kok.
  4. Kok dem opp og la dem koke (ikke bare trekke) i 7 minutter.
  5. Hell av vannet og fyll opp kjelen med masse tørkepapir.
  6. Sett på lokk og la potetene godgjøre seg i kjelen i 40-45 minutter eller frem til servering.
Kok potetene i 7 minutter !
Hell av vannet !

Fyll opp kjelen med tørkepapir !
Klare til servering !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar