Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

torsdag 14. desember 2017

Ribbe i Crock-Pot ~*♥*~

Sponset innlegg i samarbeid med Acreto AB / CROCK-POT

Saftig og smakfull ribbe tilberedt i Crock-Pot. 
Ribbe blir veldig god og saftig hvis den får steke på svak varme -og svoren blir veldig sprø hvis den blir dampet lenge nok på forhånd.

En Crock-Pot sørger for begge deler.
Den holder ca. 80 grader på innstilling LOW -og all dampen forblir i kjelen, noe som gir ett saftig resultat.
Det er en fordel og ha en stor utgave hvis du skal dampe/steke ribbe i den.
Ribba må etterstekes i ovn for å få sprø svor, men det gir deg tid til å forberede tilbehøret.


Jeg serverte ribba med kokte poteter, en smakfull kålrotstappe, som du finner oppskrift på her, noen svisker og en nydelig saus, som jeg kokte på kraften som var igjen i Crock-Pot kjelen.


Ribbe:
  • 1,5 kg ribbe, en passende bit som får plass i Crock-Pot kjelen.
  • Salt
  • Pepper
  • 5 dl kjøttkraft
  • Løk, gulrøtter og andre grønnsaksrester. 
Sånn gjør du:
  1. Rut svoren med en skarp kniv og gni ribba godt inn med salt og pepper.
  2. Skjær løk og gulrot i litt store biter og legg dem i bunnen av Crock-Pot innerkjelen. Nå kan du rydde opp i grønnsaksskuffen og bruke de grønnsakene du har for å få en litt høy rist, så ribba kan ligge på toppen. Jeg brukte i tillegg til gulrøtter og gul løk, en stor skrukkete champinjong, litt pjuskete vårløk, rødløk og en halv fennikel. Dette gir en god smak på kraften, som skal brukes til saus.
  3. Tilsett kjøttkraft. Jeg brukte vann og ett beger kjøttfond.
  4. Legg ribba med svoren opp på toppen av grønnsakene.
  5. Sett på lokk. Dette kan du med fordel gjøre dagen før. Sett innerkjelen i kjøleskapet til dagen etter. Da blir det enkelt og sette den på kok før du reiser ut på dagens gjøremål.
  6. Sett på Crock-Pot kjelen og damp ribba i 7 timer på innstilling LOW. Min utgave går automatisk over på KEEP WARM når koketiden er ute. Den stod på KEEP WARM i 1 time.
  7. Løft ribba forsiktig ut av kjelen og over på et stekebrett eller en liten langpanne.
  8. Etterstek den høyt oppe i stekeovn på 220 grader varmluft med grillelementet på i ca. 30 minutter til svoren har blitt sprø, men følg med -alle ovner er forskjellige.
  9. Mens, ribba etterstekes i ovn koker du poteter og forbereder tilbehøret du ønsker. 
  10. Sil kraften, som er igjen i kjelen og lag en god saus.
Saus:
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl kraft fra kjelen
  • Salt
  • Pepper
  • 1-3 ts soyasaus, gjerne en tykk, mørk utgave. Den gir også farge til sausen.

Sånn gjør du:
  1. Smelt smør, tilsett mel og rør til det har blitt en brun masse.
  2. Spe med stekesky, litt og litt om gangen.
  3. La sausen trekke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med salt, pepper og soyasaus.
  5. Juster fargen med en dråpe sukkerkulør, hvis nødvendig.
Rut opp svoren med en skarp kniv og gni ribba inn med salt og pepper ~**~
Bruk grønnsaker til rist Gulrot og løk gir god smak på sausen i tillegg kan du bruke det du har !
Grønnsaker 
Hell over kjøttkraft og legg ribba på toppen av grønnsakene 
Klar til koking/damping Jeg dampet den på LOW i 7 timer -og den stod på KEEP WARM en time, til jeg kom hjem !
Etter 7 timer på LOW og 1 time på KEEP WARM 
Jeg fikk totalt 9 dl kraft 
Sett ribba litt høyt i stekeovn på 220 grader varmluft med grillelementet på for å få sprø svor 
Koker saus 

Nom Nom

Skikkelig saftig
God middag 
Oppskriften finner du også på Crock-Pot.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar