}); Edels Mat & Vin: Pikekyss med lakris ♥ Google+

fredag 8. desember 2017

Pikekyss med lakris ♥


Pikekyss er små søte marengs.
De skal være sprø utenpå og litt seige inni.
Jeg synes lakris er sykt godt -og i denne utgaven har jeg smaktilsatt marengsen med hockeypulver. Hockeypulver er lakrispulver, som er pakket inn i en liten plastboks.
Hockeypulver var kjempepopulært på 80- tallet og det selges enda i de fleste butikker.


Pikekyss med lakris:
  • 4 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 2 pakker Hockeypulver
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 100°C varmluft.
  2. Del eggehvite og eggeplommer. 
  3. Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. 
  4. Tilsett sukkeret litt av gangen, tilsett hockeypulver og fortsett piskingen til en stiv marengs.
  5. Dekk to stekeplater med bakepapir. 
  6. Hell blandingen i en sprøytepose og lag fine pikekyss. Har du ikke sprøytepose kan du bruke en skje, blir ikke like fin fasong, men smaker like godt !
  7. Sett stekeplatene i ovnen og senk temperaturen til 80 °C varmluft.
  8. Stek marengsen i 2 timer. Test om de er ferdige, de skal løsne fra bakepapiret uten at det blir noe marengs igjen på bakepapiret.
  9. La de avkjøles inne i ovnen med ovnsdøren åpen.
  10. Oppbevar pikekyssene tørt, ikke sett dem i kjøleskapet.
Tips:
Eggeplommene kan du bruke til eggerøre, men vil anbefale og tilsette to hele egg også.
Du kan også lage majones, oppskrift her.
Ingredienser
Skill eggehvite og eggeplommer 
Pisk eggehviten helt stiv, før du tilsetter sukker
Ta blandingen i en sprøytepose, eller legg marengs med en skje på stekeplater med bakepapir 
Stekes på 80 grader i 2 timer ♥
Ferdig stekt 
Nom Nom

Pikekyss med hockeypulver

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar