24 september 2020

14 Middagstips - for hytte- og campingfolket - Nr. 2 !


Jeg har tidligere lagt ut 14 middagstips for oss, som elsker hytte eller campinglivet
💚 
Innlegget er en av de mest populære i oppskriftssamlingen.

Den finner du 👉 her !

Året 2020 har vært meget spesiell da vi på grunn av Covid-19 ikke har fått reist like mye som før. 
Føler meg veldig heldig, som har en hytte å reise til !

Jeg har hytte i fjellheimen i Gudbrandsdalen -og det bærer også oppskriftene preg av. 

Mye kjøtt og varmende, smaksrike retter 🍂
Det er ikke så veldig ofte man finner sjømat og fisk på menyen her oppe ! 

De fleste av rettene er enkle og tar kort tid å tilberede, men noen av dem er mer krevende.
Kos deg med kokkeleringen 🍂

Hyttesnurrer - Oppskrift 👉 her

På hytta eller campingen' ... mat må vi ha ! 
-og noen ganger er det helt greit med enkle middager hjemme også, trenger ikke å kjøpe deg hytte for å lage rettene altså !

Link til oppskriften finner du i navnet på retten !
God middag 🍅

Denne kan lages god tid i forveien og er perfekt i sekken, når man skal ha spise lunchen ute.
Wraps med ferdig stekt kyllingfilet av god kvalitet, tortilla av fullkorn, grønnsaker og en sykt digg dressing av mager Kesam & pesto.




Etter en lang dag ute er det godt og komme inn, fyre opp i peisen, lage litt god mat 🍂
Begynn med potetene, da de tar lengst tid, fortsett med svinefilet, saus og stek grønnsakene til slutt !
God, velsmakende hyttemiddag ♫♫



Etter en tur i fantastisk vær i fjellheimen er det praktisk med en enkel og smakfull pastarett til middag, som er klar til servering på under 30 minutter !
All'arrabbiata er en rød italiensk saus, som har en ekstra krydret smak ved å tilsette masse chili. Sausen blir som regel servert til pasta penne.

Tilsett mørt biffkjøtt og parmesan så får du en perfekt pastarett 🍅



Nydelig fiskemiddag, som smaker norsk natur ღღ
Vet ikke helt hvordan 'norsk natur' smaker, men tror vi er veldig nære nå !!


Tar litt tid å tilberede retten og litt oppvask blir det, men vel verdt det 💚



Perfekt hyttemat, da du kun trenger en stekeovn til potetene og en stekepanne -eller to,
det er lettere og holde grønnsakene varme hvis du steker dem i en egen stekepanne.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før du skal steke biffene.




Enkel og god kosemat, som passer helt perfekt i sofakroken ♫
Serveres med hva du måtte ønske. Guacamole, rømme, salat og litt ekstra tomatsalsa 🍅



Kos med hyttekos, fjellturer, litt for mye god mat og godt drikke.
Prøver og være litt sunn i matveien innimellom:

Her en en oppskrift på en sunn, lettlaget gryte med mye smak !!
Fiks ferdig på under 20 minutter!

Du trenger kun en stor stekepanne og en kjele til å koke tilbehøret i.



Grønnsaker og laks i samme form !
Mat blir ikke bedre og enklere enn dette!
Vel bekomme ღ


Kjøttsaus a'la bolognese med grønnsaker ♥ Servert med tagliatelle !

Pasta med kjøttsaus finnes i utallige variasjoner !
Pasta er praktisk hyttemat, veier ikke stort i sekken og er ferdig på ett blunk 😋

Til denne retten trenger du kun en stor stekepanne og en kjele til å koke pasta i.
Kjøttsausen kan selvfølgelig også serveres med ris eller annet tilbehør.



Servert med estragon & sjalottløk poteter, crispy grønnsaker og rødvinsaus
Nydelig måltid, som passer utrolig godt etter en dag ute i fjellheimen.
Fin sammensetning av nydelig smaker !




Meksikansk gryte med ris ¸¸.•*¨*•♫♪

Meksikansk gryte med ris..... ja, det har vel 80% av den norsk befolkning spist
- og da gjerne den fra Toro' med en haug med E-stoffer og tørkede grønnsaker 🍅

Den blir så mye bedre når du lager den selv fra bunnen av -og det tar ikke lengre tid, begge skal koke i 20 minutter !!

Enkelt og godt !!
Fiks ferdig på 30 minutter og alt du trenger er en stor stekepanne.
Server gryteretten dampende varm med salat og godt brød og/eller tortilla chips 🌿🍅



Hvalkjøtt - Havets biff ♫
Ikke stek hvalkjøttet for mye, da slipper den kjøttkraften og blir tørr !

La tint hvalkjøtt temperere seg mens du koker soyasmøret.
Kok ris etter anvisning på pakken. Stek hvalbiff og la kjøttet hvile, mens du damper nykål !
Enkel og god middag




Så var det meg og nykål igjen da 😅
Det må jeg ha minst to ganger i uken fra slutten av april til langt utpå sommeren !
Her har jeg brukt nykålen i en tykk suppe med masse grønnsaker og farseboller !

Nykål kan erstattes med spisskål eller kinakål, hvis ikke det er sesong for nykål. 

Enkel, men utrolig god og rask middag - alt du trenger er en kjele !
Fiks, ferdig på under 30 minutter 🌿



Hjemmelaget karbonader er jo så godt da -og med soppsaus blir det ekstra snadder !
Jeg brukte små nypoteter i dag. Jeg har gassovn med kun undervarme, så jeg la ett godt lag med bakepapir i bunn. 
Karbonadene ble laget av kjøttdeig, da det var utsolgt for karbonadedeig på `nærbutikken` her oppe.

Server karbonadene med hasselbackpoteter, soppsausen og tyttebærsyltetøy.
Spis & Nyt 💕



Flat iron steak skjæres ut av bogen på storfe.
Kjempedigg, mørt kjøtt, som smaker smaskens !

Server den sammen med whiskysaus, sesam poteter og asparges surret med serrano.
Perfekt mat når solen går ned og kvelden faller på ♪♫

Nårkampen, Sør Fron, Gudbrandsdalen 

Raubakk, Heggsetra, Sør Fron

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF