Google+

lørdag 26. mai 2018

Hvalbiff med smørdampet nykål, kokt ris og hot soyasmør ✿


Hvalkjøtt - Havets biff 
Ikke stek hvalkjøttet for mye, da slipper den kjøttkraften og blir tørr !
Hovedregelen for hvalkjøtt er å behandle det som storfebiff, kjøttet er mørt, og trenger lite steketid.
Hvalbiffen er best når den er medium stekt
Dagens dessert : Jordbær med kesam vanilje mager 🍓


La tint hvalkjøtt temperere seg mens du koker soyasmøret.
Kok ris etter anvisning på pakken. Stek hvalbiff og la kjøttet hvile, mens du damper nykål !
Enkel og god middag

Dagens vin Grüner Veltliner Federspiel Himmelstiege 2017


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 stk nykål/sommmerkål
  • 4 x 200 g god hvalbiff
  • Smør
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
  • Soyasmør *
  • Kokt ris 
  • Tyttebærsyltetøy
Hvalbiff:
  1. La kjøttet temperere seg i ca. 30 minutter.
  2. Stek hvalbiffene i en blanding av smør og olje på sterk varme i 2-4 minutter på hver side, etterstek den på svakere varme noen minutter på hver side, men selvsagt avhengig av tykkelsen på biffene.
  3. La biffene hvile i 5-10 minutter før servering.
Sommerkål/nykål:
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp. 
  2. Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen. 
  3. Damp under lokk, 2-3 minutter.
Soyasmør:
  • 2 stk sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco, ca. 10 dråper
  • Sitron
Sånn gjør du:
  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  3. Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
  4. Tilsett soyasaus. 
  5. Smak til med noen dråper Tabasco og skvis over litt sitronsaft.
Hvalkjøtt er en fantastisk råvare ♫
Det er slutt på den tiden da hvalkjøtt smakte tran, og måtte vannes ut i eddikvann for i det hele tatt
å være spiselig. I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg og kjøttet blir
fraktet så raskt til lands for vacumering og innfrysing, at det hvalkjøtt som fåes frosset i butikken
må regnes som ypperste kvalitet. Men, som alt annet er det kvalitetsforskjeller fra de forskjellige leverandørene. Jeg synes hvalkjøtt fra Myklebust hvalprodukter er veldig bra, særlig biffene. Anbefaler å kjøpe biff og ikke hvalkjøtt i strimler, selv om det koster noen kroner mer.

Ingredienser 
Bruner smøret ✿
Steker hvalbiff 
Klar til servering
HIMMELSTIEGE' Grüner Veltliner Federspiel 2017 - Austria 🥂

Vendalsvannet, Sør-fron i Gudbrandsdalen 
'Danske-hytta' på Heggseten, Sør-Fron i Gudbrandsdalen

I dag kom de første sauene med sine lam til fjells 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar