Rustikk Kladdkake ♥


Kladdkake er en svensk litt seig brownies' aktig sjokoladekake.
Den er veldig rask og enkel å lage, når du plutselig får lyst på sjokoladekake, trodde jeg.......

Men, kunne ikke noen fortalt meg at den må stå i 
kjøleskapet, så den får satt seg
😌😊

Den gikk i stykker når jeg fjernet bakepapiret... 
I oppskriften stod det også bakepulver, men den kan droppes, da hever kaken seg rundt kantene, men synker sammen på midten.

Bedre lykke neste gang, man lærer stadig noe !! 

Det er ikke denne kaken, som man baker til selskap for den er ikke særlig vakker, men smaker smaskens 

Du skal bare smelte smøret og røre inn de øvrige ingrediensene i smøret, før du putter den i stekeovn.
Den inneholder mye sukker, men det er derfor den får den seige konsistensen
😋

Husker når barna var mindre og laget brownies av Toro pose 
når de kom hjem fra skolen ♥ 
Det var koselige tider, når jeg tenker tilbake på det ♥ 

Men det som ikke var like kos var å få skrapet opp restene fra langpannen og prøve å få vasket den ren... før det var på'an igje
n 😋

Hvis du vil ha en bedre utgave av kaken, toppet med karamellkrem finner du oppskrift 👉 her !


Du trenger: 
  • 2 egg
  • 100 g smør
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 4 ss kakao
Sånn gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 175°C.
  2. Smelt smøret i en kjele og hell det over i en bakebolle. La den avkjøles til den er lunken.
  3. Rør inn de øvrige ingrediensene i smøret til en klumpfri røre.
  4. Legg bakepapir i bunnen av en liten rund kakeform, ca. 20 Ø. Smør kantene litt.
  5. Hell i kakerøren og stek den i ca. 30 minutter.
  6. Avkjøl kaken i formen -og sett den i kjøleskapet i en time, så den får satt seg !!!
  7. Spis & Nyt
Jeg drysset kaken med melis og litt kakepynt.
Kaken kan også serveres med is, vispet krem eller vaniljesaus og friske bær 🍓

Oppbevar kaken i kjøleskapet, hvis du ikke spiser opp alt med en gang !!

Ingredienser
Målt opp ingrediensene og smeltet smøret
Enklere kan det neppe gjøres
Stek kaken i 30 minutter

Ferdig stekt ♥ Den sprekker og synker... men smaker himmelsk ♥

HUSK PÅ AT DEN MÅ STÅ I KJØLESKAPET EN TIME 
- gjerne to timer, før servering 😋😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF