30 juni 2019

14 Middagstips 🍅 for hytte- og campingfolket !


Det er store forskjeller på hyttestandard i Norge 
Noen av hyttene er finere og har mer luksus enn det folk flest, har i ett vanlig bolighus. 
Andre har kanskje litt dårligere kokemuligheter og noen av oss mangler både vann, strøm og bilvei -så man må bære alt man trenger i sekken !!

Det samme gjelder vel også for dere som ferierer på campingen. 
Liten eller stor campingvogn, med ett enkelt fortelt eller stort spikertelt.

Felles for både hytte og camping er at maten skal smake godt, mette godt i magen og tilberedes uten altfor mye styr -og mange ingredienser 😋


Hva skal vi ha til middag ??
Noe enkelt og godt !!
Link til oppskriften finner du i navnet på retten !

Flere middagstips til hytteturen :
14 Middagstips - Nr. 2  - finner du 👉 her !

God middag 🍅

Lunchtips : Fjellsandwich  😋


Den første retten er indrefilet av svin med grønnsaker, servert med fløtegratinerte poteter ♪♫
Enkel og greit -med kjøtt, grønnsaker og saus i en panne.

Sausen blir fantastisk god



En herlig. salig blanding av gode saker !!
Skikkelig biffsnadder, med verdens beste hyttepoteter og god peppersaus !

Begynn med potetene da de tar lengst tid. 
La kjøttet temperere seg i romtemperatur i 30 minutter.
Jeg sparte litt oppvask -og tilsatte peppersausen rett i stekepannen.
Det er bare å glede seg ♪♪♪



Herlig kosemat -og det med steinbit faktisk !!

Lag først tomatsalsa, den kan du bruke som tilbehør til blant annet pølser og hamburger også.
Jeg lagde dobbelt porsjon med tomatsalsa hjemme og tok den med på hytta, brukte den på 👉 gratinerte pølser, når vi kom på hytta i går kveld.

Steinbit passer ypperlig i denne retten, da den er 'fast i fisken' også når den blir delt i mindre biter og varmebehandlet.

Server steinbit-nachos med avokado, tomatsalsa, crème fraîche og lime.
DIGG INN, eller som de sier i Gudbrandsdalen ; 

STÆRE GODT, HA TI RE !



Gjeterens pai, er ovnsrett med kjøttsaus, dekket med et lokk av potetmos.
Opprinnelig blir den laget med lammekjøtt, men i denne oppskriften har jeg brukt kjøttdeig av storfe.

Smaksrik og varmende mat, som passer perfekt på en regnværsdag !
Ready steady cook 🍃🍅



Nå er det masse fersk, kortreist blomkål fra Norge å få tak i !
Jeg som er i overkant begeistret for pasta, putter blomkålen i pastakjelen og gratinerer den i ovn.

Kjempegod og enkel sommermat !



Dette er en god, enkel ovnsrett !
Bankers hverdagsmiddag - som hele familien vil like

Du trenger kun en kjele og en ildfast form, så det er super hyttemat !

Mascarpone er en mild kremet frisk ost, opprinnelig fra Italia, den brukes mye i desserter, men passer ypperlig i middagsretter også !



Nydelig, sunn og smakfull fiskemiddag, som passer ypperlig i sommervarmen ☀️☀️

God, rask hyttemiddag, du trenger kun en kjele og en stekepanne !


Servert med fløtegratinerte poteter og asparges ♫♪

Ikke noe er så godt som mørt, rosastekt, smakfullt andebryst !

Servert med rykende varme fløtegratinerte poteter, knasende asparges, søte løk og en nydelig sjysaus, som har lagd seg helt selv !

Festmat til fjells ✿✿



Smørstekt fjellørret smaker så godt at den egentlig ikke trenger mye tilbehør.

Denne retten inneholder få ingredienser, så den kan gjerne tilberedes ved fiskevannet.


Servert med bacon-surret asparges og peppersaus 

En nydelig biffmiddag smaker alltid godt.
Entrecôte er storfekjøtt som sitter mellom ribbena på dyret.
Ordet er sammensatt av de franske ordrene: entre, côte, som betyr «mellom ribbenene».

Litt jobb er det med denne retten, men det er den verdt !


med hjemmelaget hamburgerbrød og pommes frites på hyttevis ♫

Burgere blir ekstra gode med hjemmelaget hamburgerbrød ♫
Lag en stor porsjon og legg dem i fryseren, oppskriften finner du 👉 her.

Jeg tok hamburgerbrød ut av fryseren, la dem i sekken og reiste til fjells !

Den beste hamburgeren lager du av kvernet høyrygg, som jeg har gjort 👉 her.
Men, på hytta i fjellheimen uten strøm, må jeg ty til ferdig kjøttdeig.



Her er pastaplater byttet ut med tortilla, så lasagne er vel ikke det riktige navnet, når lasagne egentlig betyr pastaplater. Men, navnet skjemmer ingen, det smaker himmelsk godt 🍅

Perfekt smakfull hyttemat, lett å lage og smaker digg !
Den passer helt perfekt i sofakroken hjemme også ♫

Server retten med salat og hjemmelaget guacamole, som du finner oppskrift på 👉 
her.


Pizzarull med serrano & pesto på hyttevis 🍅

På ekte hyttevis blir det litt enkle vendinger, med ferdig laget pizzabunn, pizzasaus og pesto 🌿🍅
Du kan mer enn gjerne lage det fra bunnen av, oppskrift på pizzabunn og pizzasaus til Stromboli finner du 👉 her og pesto av basilikum finner du oppskrift på 👉 her.

Nyt dagen ute -og kos deg med denne til kvelds



Enkel, billig og god middag, som er rask å tilberede.

Her trenger du kun en stekepanne og en ildfast form, så den passer perfekt på hytta eller i campingvogna !

Server retten med ris, pasta eller godt brød.
Spis & Nyt 🍃🍅


GOD FERIE 💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF