26 juni 2019

Nudler med kylling på 15 minutter ♫♪ Tilberedt i trykkoker !!


Klebrige nudler og saftig kylling, med den typiske umami smaken ! 
Toppet med peanøtter, koriander og sesamfrø 🌿
Skikkelig digg kosemat på under 15 minutter ♫♪

Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker
Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.
Retten kan også tilberedes i en slowcooker eller i vanlig kjele, se fremgangsmåte under oppskriften.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1,5 dl soyasaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss risvineddik
  • 1 ss finhakket eller presset hvitløk
  • 2 ts Sriracha chilisaus
  • 1 ss olivenolje
  • 5 dl vann
  • 200 g ukokte nudler, jeg brukte eggnudler 
  • 600 g rå kylling, skjært i biter, jeg brukte lårfilet
  • 1-2 rød paprika, i tynne strimler
  • Peanøtter, grovhakket
  • Koriander
  • Sesamfrø
Sånn gjør du:
  1. Hell soyasaus, brunt sukker, eddik, hvitløk, sriraca saus, olivenolje, vann, paprika, nudler og kylling i innerkjelen. Bland det godt sammen.
  2. Sett på lokket og sett trykkventilen til stengt for damp.
  3. Sett den på innstilling MANUELL, HIGH + 3 minutter. Først varmes den opp, HEAT, for å bygge opp trykket - det tar 8 minutter.
  4. Når koketiden på 3 minutter er ute: Slipp forsiktig ut luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp. Maskinen går automatisk over på KEEP WARM.
  5. Ta forsiktig av lokket.
  6. Server retten rykende varm, toppet med peanøtter, koriander og sesamfrø.
Tilberedning i slowcooker :
Jeg har ikke testet det ut, men tror det blir ett bra resultat:
  1. Legg ingrediensene i innerkjelen, men vent med nudlene.
  2. Kok 2,5 time på HIGH eller 4 timer på LOW.
  3. Tilsett nudlene når det gjenstår 30 minutter.
I kjele på komfyren:
  1. Legg ingrediensene i en kjele, men vent med nudlene.
  2. La det småkoke i 30 minutter.
  3. Tilsett nudlene mot slutten av koketiden og kok videre til nudlene er ferdig.
Ingredienser ♫♪
Klar for trykkoking ♫♪
Sett på lokket og steng dampventilen ♫♪
Manual, high pressure, 3 minutter ♫♪
Slipp ut dampen ♫♪
Klar til servering ♫♪
Skikkelig digg ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF