}); Edels Mat & Vin: Peppermarinert indrefilet grillet på sedertre ♫♪ Servert med bakt potet, bearnaise & Edels sommersalat 🍓🍉 Google+

fredag 28. juni 2019

Peppermarinert indrefilet grillet på sedertre ♫♪ Servert med bakt potet, bearnaise & Edels sommersalat 🍓🍉


Jeg bruker planke av rød sedertre. Grillplanken kan vaskes og brukes 2-3 ganger.
Den må ligge i vann i en time før du legger den på grillen.
Du får kjøpt grillplanker i de fleste butikker, som har ett godt utvalg i grillutstyr.

Seder er en slekt av store bartrær i furufamilien 🍃
Sedertreet har vært nordamerikanske indianeres foretrukne treslag gjennom årtusener, og de kalte treet 'the giant arbor-vitae' – 'Tree of life'. Indianerne brukte treet i dagliglivet i form av skåler, spiseredskaper, kanoer og hus. Barken ble benyttet til kurvfletting og kledningmateriale.


Jeg marinerer kjøttet i pepper, noe som gir en fantastisk smak ♫♪
Biffen får i tillegg en herlig smak av røkt sedertre !
Det lukter altså helt fantastisk, når man tar opp lokket på grillen ♫♪



Du trenger:
  • 200 g biff per person, jeg brukte indrefilet
  • 1 ss sort hel pepper per biff
  • Raps eller solsikkeolje
  • Bakte poteter *
  • Bearnaisesaus *
  • Sommersalat (som du finner oppskrift på her )
Sånn gjør du:
  1. 8 timer eller dagen før servering legger du biffkjøttet i en tett pose. Knus pepper med en morter. Bland det godt sammen med biffene. Hell olje over kjøttet til alt er dekket. Lukk posen og la det marineres i kjøleskapet i 8-24 timer. Sil av oljen og la kjøttet renne av seg på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
  2. Legg grillplanken i vann en time før du skal grille. Ta samtidig ut biffene av kjøleskapet og la de ligge på kjøkkenbenken.
  3. Fyr opp grillen og la den bli skikkelig varm. Legg på grillplanken, så den blir varm før du legger kjøttet over på planken.
  4. Brun biffene på hver side 2-3 minutter på direkte varme. 
  5. Legg biffene på grillplanken og grill videre under lokk i 5-10 minutter, på direkte varme, pass litt på så ikke planken tar fyr. Biffene jeg grillet var ganske tykke så jeg grillet dem videre på grillplanken i 10 minutter. Da planken tar mye av varmen var biffene medium stekt ved servering.
Bearnaisesaus:
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.

Bakt potet:
  1. Pakk store bakepoteter inn i alu.folie, hvis du ikke har kjøpt ferdig innpakkede.
  2. Stekes i stekeovn, 250 ° i 1 til 2 timer, avhengig av størrelsen på potetene.
  3. Stikk en strikkepinne i poteten for teste om de er ferdig.
  4. Serveres med en raus bit kryddersmør, som du finner oppskrift på her.
Grillplanke, en ny og en, som er brukt en gang  ♫♪
Indrefilet og pepper  ♫♪
Biffen marineres i kjøleskapet natten over ♫♪
Legg grillplanken i vann i 1-2 timer ♫♪
Klare til steking ♫♪
Grilling på sedertre ♫♪
Sommersalat ♫♪
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar