Kjøtt fra bog, nakke, bryst og slagside er som regel kjøttet som blir brukt til fårikålkjøtt.
Dette kjøttet inneholder ben og en god del fett, noe som gjør kjøttet saftig og smakfullt og
du får den typiske fårikålsmaken med masse fett c",)
Her har jeg erstattet noe av det "vanlige" fårikålkjøttet med lammelår.
Kjøpte lammelår i skiver.
Fikk en god fårikål med store kjøttbiter uten bein og masse fett, men litt lammekjøtt med mye
fett må tilsettes i gryta for å få den ordentlige gode fårikålsmaken.
Til 8 porsjoner:fett må tilsettes i gryta for å få den ordentlige gode fårikålsmaken.
- 2 kg lammelår i skiver
- 1 kg fårikålkjøtt av lam
- 3 kg hodekål
- 3 ss hel pepper
- 4 ts salt
- 9 dl vann
- Del hodekålen i båter.
- Skjær lammelår i store biter.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte, kjøtt nederst.
- Krydre med salt og pepper mellom lagene.
- Hell på vann.
- Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet løsner fra beina, 2-3 timer.
- Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.
Il Castiglione Barbera 2013
Vinen til fårikål bør være frisk og syrlig.
Smaksrike viner med mye frukt, uten fatpreg er og anbefale.
Burgunder og Barbera er gode rødviner, som passer godt.
Smaksrike viner med mye frukt, uten fatpreg er og anbefale.
Burgunder og Barbera er gode rødviner, som passer godt.



![]() |
Heggsetra, Sør Fron i Gudbrandsdal ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar