Linguine med krabbe ✿✿


Nå begynner krabbefisket for fullt !
Den foregår om høsten og vinteren, ettersom kvaliteten da er best og krabben er på sitt mest kjøttrike. Taskekrabben er den vanligste krabbearten i Norge. 
Den lever langs hele norskekysten opp til Troms, på dyp ned til 50 meter.

Taskekrabbe er kjempegodt, med enkelt tilbehør som loff, majones og sitron, men smaker også helt nydelig med pasta, chili og hvitløk 🍋

Linguini betyr på Italiensk 'små tunger'.
Den er lang og tynn, ikke ulik spaghetti, men er litt klemt sammen slik at tverrsnittet er ovalt. 


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 240 g linguini
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 1 rød chili, uten frø og hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 fylt krabbeskjell 
  • 200 g krabbekjøtt fra klør
  • 5 ss hvitvin
  • Sitronsaft
  • Stor håndfull bladpersille blader, finhakket
  • Havsalt
Sånn gjør du:
  1. Kok pasta etter anvisning på pakken a'dente.
  2. Sil av vannet, ta vare på litt av kokevannet.
  3. Ta krabbekjøttet ut av klørne, ved hjelp av en nøtteknekker. Legg til side.
  4. Surr chili og hvitløk i en stor kjele, som har plass til pastaen i 2 ss olje noen minutter.
  5. Tilsett hvitvin og la det surre til hvitvinen er blandet sammen med oljen.
  6. Ta kjelen av varmen og tilsett krabbekjøttet fra skjellet, rør til det blir en tykk saus.
  7. Sett kjelen tilbake på svak varme og bland inn pastaen, som ikke må være helt ferdig kokt, da den koker videre i sausen.
  8. Ta kjelen av varmen og tilsett krabbekjøtt fra klørne, hakket persille, sitronsaft og litt salt.
  9. Tilsett litt av pastavannet, hvis den blir for tørr.
  10. Hell over de resterende 2 ss med olje.

Ingredienser til Lingune med krabbe
Trapiche Sauvignon Blanc 2013
Klar lys i farge. Dufter av sitrus, blomst og lett av jord.
God syrlighet, men denne typen Sauvignon Blancen skiller seg fra de tradisjonsrike i
New Zealand og Frankrike ved at den er langt mer jordaktig og tyngre på smak.



  • Farge: Lys grønngul.
  • Lukt: Litt dempet preg av blomst og grapefrukt.
  • Smak: Preg av eple, sitrus, ørlitt grape i ettersmaken.
  • Passer til: Skalldyr   Apertiff   Grønnsaker  
  • Land/distrikt: Argentina, Mendoza, Øvrige
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Sauvignon Blanc 100%
  • Metode: Håndplukkede druer, avstilking før pneumatisk pressing.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 4,60 g/l Syre: 6,50 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring

  • ✿✿

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF