16 september 2014

Potet & selleripuré !


Kjempegod puré, som passer til det meste, blant annet:
gryteretter med kjøtt, pølser og stekt fisk.

Ingredienser:
(4 porsjoner)
  • 1 kg potet
  • 100 g sellerirot
  • 4 fedd hvitløk
  • 100 g godt smør
  • 2 dl fløte
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:
  1. Skrell poteter og del dem i to.
  2. Rens sellerirot og skjær dem i biter.
  3. Skrell hvitløk og del feddene i fire deler.
  4. Kok alt sammen til potetene er møre.
  5. Hell av vannet -og sett kjelen tilbake på platen, så alt vannet damper bort.
  6. Legg det grønnsakene over i en foodprosseor og tilsett smør i biter og fløte.
  7. Kjør det sammen til det blir en fin puré.
  8. Smak til med salt og pepper.
På bildet er den brukt, som tilbehør til Mexicansk Chiligryte med oksekjøtt.
Oppskrift finner du her !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF