26 september 2014

Tortellini med skinke og grønnkål i fløtesaus !


Enkel og god hyttemat !
Du trenger kun en kjele eller to og tilberedes på 15 minutter c",)

Grønnkål er en robust grønn bladgrønnsak som er i familie med brokkoli, rosenkål, blomkål og vanlig kål. Den er en supergrønnsak - det vil si - full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer - og samtidig fattig på kalorier.


Til 3-4 porsjoner:
  • 500 g tortellini, jeg kjøpte ferdige med ostefyll.
  • 200 g smårettskinke
  • Grønnkål
  • 3 dl fløte
  • 1 fedd hvitløk
  • Saften av 1/2 sitron
  • 100 g revet mozzarella
  • Salt og pepper
    7 enkle ingredienser
  1. Kok grønnkålbladene i 5 minutter i lettsaltet vann, for å trekke ut bitter smak og den mest intense kålsmaken. Sil av vannet.
  2. Kok tortellini etter anvisning på pakken.
  3. Kok opp fløten sammen med presset hvitløk og sitronsaft.
  4. Tilsett tortellini og skinke og la det koke i 1-2 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Server med kokt grønnkål og dryss over revet mozzarella.

Castelforte Valpolicella Ripasso 2012



Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:


  • Farge: Middels dyp rød.
  • Lukt: Preg av røde bær og litt tørket frukt, streif av grønne urter og trekrydder.
  • Smak: Litt undermoden stil, preg av røde bær og urter, svakt bitter ettersmak.
  • Passer til: Storfe   Storvilt   Ost  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Corvina, Rondinella, Molinara
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjon etter ripasso-metoden som innebærer bl.a. at ferdig vin legges på restene etter amaroneproduksjonen for en 10 dagers annengangsgjæring, ikke fatlagret, kun ståltankmodnet.
  • Innhold: Alkohol 14,00%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,00 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Cant. Riondo



  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF