}); Edels Mat & Vin: Whiskeysaus ! Google+

lørdag 6. september 2014

Whiskeysaus !

Oppskrift: Helstekt svinefilet med friske grønnsaker, hasselbackpoteter og whiskeysaus

Det er ikke så mye som skal til, bare en liten klunk, så får du en kjempegod saus som
passer ypperlig til biff, svinekjøtt og kylling ! 

Whiskeysaus:
Til 4 personer:
  • 100 g smør
  • 3 ss tomatpuré
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ts tørr rosmarin
  • 2 ss whisky
Sånn gjør du:

  1. Smelt smør og tilsett tomatpuré kok opp og la det koke noen minutter.
  2. Tilsett resten av ingrediensene. La sausen koke i ca. 5 minutter.
  3. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer whisky.



The Snow Grouse
Lys gyllen. Middels fyldig whisky med innslag av sitrus og nøtt, hint av korn og vanilje.
Land/distrikt: Skottland

  • Råstoff: Mais
  • Metode: Tradisjonell destillasjon i Coffey-stills. Min. 3 års fatlagring.
  • Innhold: Alkohol 40,00%



  • TULLAMORE D.E.W
    Land/distrikt: Irland


  • Råstoff: Primært maltet/umaltet bygg
  • Metode: Tradisjonell, trippeldestillasjon i pot stills.
  • Innhold: Alkohol 40,00%Sukker: UkjentSyre: Ukjent
  • Produsent: Tullamore Dew Co.


  • Oppskrift: Pepperbiff med Whiskysauce og ovnsbakt søtpotet med fennikel

    2 kommentarer: