- den så sykt god ut !
Bakt potet er skikkelig godt !
Toppet med kryddersmør, mais, skinke og ost.
Servert med hvitløksdressing eller kryddersmør & bearnaise til kjøtt eller fisk.
Her får du den samme smaken i en stor form 🌿
🌽 Topping:
Jeg bruker kryddersmør/hvitløksmør fra Synnøve Finden da den er veldig god på smak.
Baconet steker jeg i stekeovn og deler det opp i biter etter de er sprøstekt i ovn.
Godt stekt sopp kan erstatte bacon hvis du ønsker en kjøttfri utgave.
BAKT POTET-FORM
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 kg poteter
- Olje, jeg brukte solsikkeolje
- 50 g kryddersmør
- 50 g hvitløksmør
- Revet ost
Sånn gjør du:
- Sett ovnen på 220°C.
- Del poteten hvis du ikke bruke små poteter. Legg potetene med skallet på, i en ildfast form med olje og salt. Stek i 30 minutter, eller til de er gylne og myke (Det tar en evighet i gasskomfyr)
- Ta formen ut av stekeovn. Hell av oljen, hvis det er mye olje i formen og mos potetene med en gaffel.
- Tilsett i kryddersmør og hvitløkssmør. Bland smøret inn sammen med potetene.
- Dryss over revet ost og stek videre i 10–15 minutter til osten er smeltet.
- 160 g hermetisk mais, avsilt
- 300 g bacon ( Legges på en en stekeplate med bakepapir. Sett platen under formen med potetene og stekes til de er sprøstekte. På 220°C tar det ca. 10 minutter. Del baconet opp i biter)
- Tomatsalat *
- Tomater i biter
- Rødløk, hakket
- Gressløk og basilikum
- Salt og pepper
🍶 Dressing:
- 300 g lettrømme
- 3 ss majones
- 4 ss ketchup
- Salt og pepper
Når den bakte potetformen er ferdig stekt drysser du over mais, sprøstekt bacon og tomatsalat -og eventuelt dressingen, samt noen friske urter.
Jeg foretrekker å servere dressingen ved siden av.
Spis & nyt !
🌿 Jeg serverte marinert indrefilet av svin til potet-formen 🌿
![]() |
BAKT POTET-FORM ! |
![]() |
Tåke i øst ![]() |
![]() |
Solen har gått ned i vest ![]() ![]() |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar