Ytrefilet av kalv med ovnsbakte poteter, sjysaus, baconsurret asparges, en kald parmesan-majones, alfafaspirer og bringebær 🌱


Kalvekjøtt er midlere i smaken og mye mørere enn storfekjøtt.
Kalvekjøtt er kjøttet fra storfe, som blir slaktet når de er 300 dager eller yngre.
Kjøttet produseres fra kalv av begge kjønn, men det er, som regel oksekalver, som blir kalvekjøtt, bortsett fra dem, som skal brukes til alv. Kviger blir hovedsakelig brukt til amme-kuer og melkekuer.

I denne oppskriften bruker jeg ytrefilet av kalv 🐂 
Dagens kalv' er marinert ytrefilet fra Annis Pølsemakeri. Marinaden består blant annet av olje, chili, pepper og ramsløk. Du kan marinere kjøttet selv, se tips nederst eller bare krydre kjøttet med salt og pepper.

Kalvekjøtt kan erstattes av indrefilet av storfe eller annet mørt kjøtt, som indrefilet av svin eller ⇾ kenguru hvis du ikke får tak i biff av kalv.

Jeg serverer kalvebiff med ovnsbakte småpoteter, sjysaus, baconsurret asparges, en kald parmesan-majones, alfafaspirer og bringebær som passer perfekt etter en varm sommerdag 🌿


Du trenger til 2 porsjoner:
  • 2 x 180g ytrefilet av kalv
  • Salt
  • Pepper
  • Små poteter
  • 4-8 stk asparges
  • 4 skiver bacon
  • 4 ss majones 
  • 2 ss revet parmesan
  • Toro sjysaus
  • Bringebær
  • Alfalfaspirer
Kalvebiff
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene med salt og pepper.
  3. Stekes med stekesmør på sterk varme, i 3-5 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
  4. La biffen hvile 5-10 minutter før servering.
Poteter
  1. Små poteter legges i en ildfast form.
  2. Hell over litt olje og dryss over havsalt og pepper.
  3. Bakes i ovn på 200°C i ca. 30 minutter.
Parmesan-majones:
  • Bland 4 ss majones med 2 ss revet parmesan, smak til med salt og pepper.
Baconsurret asparges
  1. Skyll aspargesene og knekk enden på dem.
  2. Surr en skive bacon rundt en eller to asparges.
  3. Stek asparges sammen med potetene de siste 15 minuttene av steketiden på potetene.
Jeg må ha saus på det meste, så jeg brukte også (på hyttevis) litt Toro sjysaus over kjøttet 🌱

Kalv, som koser seg på Heggsetra 

Kalv ytrefilet fra Annis, Ringebu




Tips til marinering:
  1. 8 timer eller dagen før servering legger du kjøttet i en pose.
  2. Knus hel pepper med en morter. Finhakk chili og ramsløk. Erstatt ramsløk med persille og hvitløk, hvis du ikke har tilgang til ramsløk.
  3. Bland pepper, chili og ramsløk (persille/hvitløk) godt sammen med kjøttet.
  4. Hell olje over kjøttet til alt er dekket.
  5. Lukk posen og la det marineres i kjøleskapet i 8-24 timer.
  6. Sil av oljen og la kjøttet renne av seg på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
  7. Temperer kjøttet i 60 minutter i romtemperatur før steking.
Gålåvannet


Toftsætra, Sør Fron



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF