Nå er det skolestart, endelig - for 'kidsa', som har snudd døgnet !
Jeg har heldigvis voksne barn, for den ungdomstiden med 4 ungdommer i huset og 'gør lang' sommerferie, var en prøvelse, på godt og vond ! Men, det gikk bra :
Lykken er når barna har vokst opp, og du innser at de har blitt virkelig flotte mennesker 💜
De fleste, som vokser opp blir 'det folk av', og de fleste ungdommer er gode, snille, hjelpsomme og faktisk noen arbeidsjern også, hvis de får lov å prøve og feile uten 'puter under armene'.
La kidsa, få bli med og bestemme 'What's for dinner' ett par dager i uken.
Link til oppskriften finner du, som vanlig i navnet på retten.
Du kan doble eller 3'doble oppskriften etter antall porsjoner den skal serveres til.
Dryss gjerne over sprøstekt spekeskinke eller bacon, det er knallgodt.
Jeg kjører vegetarutgave i dag.
Sitronsaft kan byttes ut med en skvett hvitvin hvis du ønsker det.
🍂🍄 Smaker gull - Skogens gull 💛

Jeg serverer gryten med pappadelle, som er den største utgaven av båndpasta 🍝
Du kan selvsagt bruke en annen type pasta eller ris, couscous, potetstappe etc.
God middag 🌿 🍝
God middag 🌿 🍝
Svinefilet & grønnsaker i en knallgod saus
Igjen... har laget mange utgaver av denne retten med forskjellige grønnsaker.
Sausen er den samme - knallgod !
Kjøtt, grønnsaker og saus i en panne 🌿
Server retten med kokt ris, fløtegratinerte poteter, pasta eller hva du vil !
I Norge har blomkålen blitt dyrket siden 1600-tallet, og er en velkommen gjest på bordet.
Blomkålhodet består av mange små sammenvokste blomsterbuketter, og navnet betyr rett og slett kålblomst. Rå blomkål har en sprø konsistens, en anelse peppertoner balansert med sødme. Varmebehandlet forsvinner peppertonene og blomkålen får tydelig kålaroma og sødme.
Blomkålhodet består av mange små sammenvokste blomsterbuketter, og navnet betyr rett og slett kålblomst. Rå blomkål har en sprø konsistens, en anelse peppertoner balansert med sødme. Varmebehandlet forsvinner peppertonene og blomkålen får tydelig kålaroma og sødme.
Smakfull tallerken med blomkålgrateng, speket elg eggerøre og bringebær & jordbær 🌿
I denne oppskriften bruker jeg torsk i skiver, som ikke kokes, men trekkes i vann med en god del havsalt og eddik. Det gjør at fisken blir hvit og fast i konsistensen. Vi betaler for mye skinn og bein, når vi kjøper fisk i skiver istedenfor finskåret fiskefilet, selv om prisen er mye lavere 🐟
God middag 🌿
Toppet med kryddersmør, mais, skinke og ost.
Servert med hvitløksdressing eller kryddersmør & bearnaise til kjøtt eller fisk.
Her får du den samme smaken i en stor form 🌿
Baconet steker jeg i stekeovn og deler det opp i biter etter de er sprøstekt i ovn.
BAKT POTET-FORM
kan serveres kun alene eller som, tilbehør til stekt fisk eller kjøtt🌿
I Danmark, Finland og Sverige er ertesuppen mye tykkere/fyldigere enn det nordmenn ofte er vant med. Suppen inneholder en større mengde erter og ertene blir kokt lenge og vel, så de blir knust.
I vanlig kjele koker du kjøtt og erter i 2-3 timer.
Baileys Crème Brûlée med jordbærsaus !
Hvis du liker Baileys, vil du elske denne desserten 🍓
Fløyelsmyk krem med nydelig jordbærsaus.
Fløyelsmyk krem med nydelig jordbærsaus.
Vel bekomme 🍂








.jpg)

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar