Første uken i september 🍂
Kjenner at høsten er her. Kald, men klar og fin luft.På tide å krype inn fra balkong og terrasse, og samles rundt middagsbordet eller i sofakroken.
Vi har hatt en utrolig fin sommer, men etter skolestart har ikke været på Innlandet vært stort å skryte av. Jeg ønsker meg en fin september med sol og flotte farger 🍂💛
Det er snart på tide å finne frem fårikålkjelen. På hytten min i fjellheimen i Gudbrandsdalen går fremdeles lammungene rundt hytteveggen, men det er vel kanskje noe steder de har begynt med sauesanking 🐑
Link til oppskriften finner du i navnet på retten.
Lag en varmende, sunn og god suppe med høstens grønnsaker.
Bruk de grønnsakene du selv liker og rydd opp i grønnsakskuffen før du drar og handler.
Du kan selvfølgelig tilsette pølse, kylling eller kjøttrester hvis du ønsker det.
Serveres med nystekte ostestenger av butterdeig 🌿
En kremet potetsalat er godt tilbehør, som legger en demper på chilien.
Potetsalaten kan du gjerne lage dagen før servering, da går det raskt å lage en enkel og veldig god middag ! Server gjerne retten med litt ekstra soyasaus, som kan helles over fisken.
Smakfullt, sunt og enkelt 🌿
ovnsbakte mandelpoteter og kremet druesalat 🌿
Bruk de urtene du liker best.
Timian, oregano, basilikum eller min ynglingsurt koriander 🌿
Enkel og god middag med smaker fra middelhavet 🍅
Servert med fersk tagliatelle av fullkorn 🌿
Bruk de urtene du liker best.
Timian, oregano, basilikum eller min ynglingsurt koriander 🌿
Servert med fersk tagliatelle av fullkorn 🌿
Pasta blir aldri sunt, men fullkornspasta er i hvert fall litt sunnere enn vanlig pasta.
Fullkornspastaen jeg brukte i dag inneholder per 100g 'bare' 272kcal, under 2g fett, 46g karbo og nesten 7g kostfiber, så den er slettes ikke så ille.... !
Torsk er mild og god på smak, og en av mine favoritter.
Torsk inneholder lite kalorier, mye proteiner, vitamin B3 og B12.
Den inneholder hjertevennlig Omega3, men kun 1/4 av mengden du finner i laks.
Jeg topper retten med noen reker og frisk basilikum 🌿
Knallgod, rask og ganske sunn middag !
Toppet med italiensk spekeskinke, frisk ruccola og basilikum 🌿
Har du ikke pizzastein kan du steke den på en vanlig langpanne.
Raclette er en halvfast ost med opprinnelse fra fjellområdene rundt Genfersjøen, som ligger både i Sveits og Frankrike. Den har fått sitt navn fra det franske ordet 'racler', som betyr å skrape.
Osten med samme navn, som retten har helt spesielle smelteegenskaper og er derfor spesielt godt egnet og er bakgrunnen til retten 'Raclette'.
Raclette er en av nasjonalrettene i Sveits.
Opprinnelig, i Sveits var raclette husmannskost/fattigmannskost.
De dyrket poteter, lagde ost fra kumelk, samt tørket og saltet kjøtt.
Retten, raclette ble således servert med ost, poteter, lokalt tørket kjøtt, sølvløk og cornichons, som er små sprø sylteagurker.
Raclette ♫♪ Herlig, sosialt retromåltid fra de gode 80'åra ♫♪
Forbered ingrediensene du vil servere.
Varm opp raclettjernet.
Hver gjest får sin egne lille smelteskuff, gjerne to. De kan fylles med ost, brød, grønnsaker og andre godsaker, som gratineres ved å plassere dem inn under grilltoppen.
Min raclette har åtte skuffer og passer til fire personer.
Anbefaler to smelteskuffer til hver person.
Til dagens raclette brukte jeg kyllingfilet, indrefilet av storfe og marinert svinefilet.
Kjøttet stekes på grillplaten.
Grønnsakene kan stekes på platen eller gratineres med -eller uten ost i de små skuffene.
Det samme med de ovnsbakte potetene, hvis de må varmes litt.
Det er egentlig ikke nødvendig med saus, men smak og behag.
Smeltet ost helles over kjøttet, grønnsakene og potetene 😋
Knallgod klassisk middag, som passer godt på kalde høstdager 🍂
Ordet braisere kommer fra det franske ordet braisèr, som beskriver en matlagningsteknikk der man varmebehandler godt brunet råvarer i en gryte sammen med kraft.
Skiver av svinenakke høres fancy ut, men vi har spist det siden tidenes morgen.
Det er rett og slett nakkekoteletter uten bein.
Ukens søte
Osten med samme navn, som retten har helt spesielle smelteegenskaper og er derfor spesielt godt egnet og er bakgrunnen til retten 'Raclette'.
Raclette er en av nasjonalrettene i Sveits.
Opprinnelig, i Sveits var raclette husmannskost/fattigmannskost.
De dyrket poteter, lagde ost fra kumelk, samt tørket og saltet kjøtt.
Retten, raclette ble således servert med ost, poteter, lokalt tørket kjøtt, sølvløk og cornichons, som er små sprø sylteagurker.
Raclette ♫♪ Herlig, sosialt retromåltid fra de gode 80'åra ♫♪
Forbered ingrediensene du vil servere.
Varm opp raclettjernet.
Hver gjest får sin egne lille smelteskuff, gjerne to. De kan fylles med ost, brød, grønnsaker og andre godsaker, som gratineres ved å plassere dem inn under grilltoppen.
Min raclette har åtte skuffer og passer til fire personer.
Anbefaler to smelteskuffer til hver person.
Til dagens raclette brukte jeg kyllingfilet, indrefilet av storfe og marinert svinefilet.
Kjøttet stekes på grillplaten.
Grønnsakene kan stekes på platen eller gratineres med -eller uten ost i de små skuffene.
Det samme med de ovnsbakte potetene, hvis de må varmes litt.
Det er egentlig ikke nødvendig med saus, men smak og behag.
Smeltet ost helles over kjøttet, grønnsakene og potetene 😋
Ordet braisere kommer fra det franske ordet braisèr, som beskriver en matlagningsteknikk der man varmebehandler godt brunet råvarer i en gryte sammen med kraft.
Skiver av svinenakke høres fancy ut, men vi har spist det siden tidenes morgen.
Det er rett og slett nakkekoteletter uten bein.
Ukens søte
Epler inneholder litt sukker, men er likevel sunt da de ikke har stor påvirkning på blodsukkeret. De bidrar også med vitaminer og mineraler – vitaminene C, E og B6, samt noe kalium og magnesium, og er spesielt rike på helsebringende kostfiber.
🍎Epleterte serveres nystekt med is eller vaniljesaus.
🍎Epleterte serveres nystekt med is eller vaniljesaus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar