Det er knallgodt med grillet pinnekjøtt, så spar gjerne rester etter julen.
Pinnekjøtt, som har vært dampet har kortere holdbarhet i fryseren, siden kjøttet inneholder mindre salt, ca. 3 måneder. Tørt pinnekjøtt, som ikke har vært vannet ut, kan ligge over ett år i fryseboksen.
Pinnekjøttet må vannes ut i ca. 24 timer. Tiden varierer så les på pakningsvedlegget på pinnekjøttet du bruker. Videre må det dampes på vanlig måte før det legges på grillen.
Jeg brukte bøkerøkt pinnekjøtt av lam
- Vann ut pinnekjøttet i ca. 24 timer.
- Damp pinnekjøttet på vanlig måte. Legg 'pinnekjøttpinner' eller rist i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med 'risten'. Legg pinnekjøtt over risten og sett på lokk. Dampes på middels varme i 2-3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Ta opp pinnekjøttet ut av kjelen.
- Lag fløtegratinerte poteter. Potetene må forberedes og settes i stekeovn i ca. 1 time før servering.
- Lag en god salat med friske grønnsaker og eventuelt frukt og bær.
- Fyr opp grillen så den er klar til grilling.
- Legg på pinnekjøtt og grill kjøttet på begge sider til det er gjennomvarmt og litt sprøtt.
- Grill mais, sammen med pinnekjøttet.
Fløtegratinerte poteter finner du oppskrift på ⇾ her !
- Baby leaf mix
- Agurk
- Cantaloupe melon
- Mango
- Søt paprika
- Fetaost med urter og hvitløk i olje
- Grillet mais
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar