Grillet pinnekjøtt med fløtegratinerte poteter, mais & salat


Det er knallgodt med grillet pinnekjøtt, så spar gjerne rester etter julen.
Pinnekjøtt, som har vært dampet har kortere holdbarhet i fryseren, siden kjøttet inneholder mindre salt, ca. 3 måneder. Tørt pinnekjøtt, som ikke har vært vannet ut, kan ligge over ett år i fryseboksen.

Pinnekjøttet må vannes ut i ca. 24 timer. Tiden varierer så les på pakningsvedlegget på pinnekjøttet du bruker. Videre må det dampes på vanlig måte før det legges på grillen.


Grillet pinnekjøtt med fløtegratinerte poteter, mais og salat 🌿

🐑 Pinnekjøtt
Jeg brukte bøkerøkt pinnekjøtt av lam
  1. Vann ut pinnekjøttet i ca. 24 timer.
  2. Damp pinnekjøttet på vanlig måte. Legg 'pinnekjøttpinner' eller rist i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med 'risten'. Legg pinnekjøtt over risten og sett på lokk. Dampes på middels varme i 2-3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Ta opp pinnekjøttet ut av kjelen. 
  3. Lag fløtegratinerte poteter. Potetene må forberedes og settes i stekeovn i ca. 1 time før servering.
  4. Lag en god salat med friske grønnsaker og eventuelt frukt og bær.
  5. Fyr opp grillen så den er klar til grilling.
  6. Legg på pinnekjøtt og grill kjøttet på begge sider til det er gjennomvarmt og litt sprøtt.
  7. Grill mais, sammen med pinnekjøttet. 
Fløtegratinerte poteter finner du oppskrift på ⇾ her !

🌿 Salat
  • Baby leaf mix
  • Agurk
  • Cantaloupe melon
  • Mango
  • Søt paprika
  • Fetaost med urter og hvitløk i olje
  • Grillet mais
Sånn gjør du:
  1. Del alle ingrediensene i passende biter og legg det lagvis i en salatbolle.
  2. Mais grilles sammen med pinnekjøttet og serveres ved siden av salaten.
  3. Velg selv om du heller fetaosten over salaten eller serverer den ved siden av.
  4. Så godt - så enkelt !







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF